AK Parti yüzde 55'e dayandı

AK Parti yüzde 55'e dayandı

Yapılan son seçim anketinde AK Parti ile CHP arasındaki fark yüzde 30'lara dayandı.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yasin Doğan, ANAR'ın yaptığı son gündem araştırmasının sonuçlarını bugünkü yazısında açıkladı.

AK PARTİ OYLARINI 3,5 PUAN ARTIRDI
Kasım ayının ilk yarısında 26 ilde 5 bin 19 denekle yapılan ankete göre bu pazar günü seçim olsa AK Parti, oylarını 12 Haziran seçimlerinin 3,5 puan üzerine çıkarmış durumda.

AK Parti'nin oyu yüzde 53.5'e ulaşmış. CHP 3 puanlık bir düşüşle yüzde 22.9, MHP ise 1 puanlık düşüşle yüzde 11.9 oy oranında.

AK PARTİ-CHP ARASINDAKİ FARK AÇILIYOR
ANAR'ın anketine göre Ak Parti'nin yükselişi ve CHP'nin düşüşü aradakı makasın da büyük oranda açıldığını gösteriyor. 12 Haziran seçimlerinde 26 olan AK Parti-CHP farkı son ankette 30.6'ya yükselmiş durumda. AK Parti ile MHP arasındaki fark ise yüzde 42,4 oranında.


VAN DEPREMİNDE HALK HÜKÜMETTEN MEMNUN
Van depreminin ardından gerçekleştirilen anket, hükümetin depremle ilgili çalışmalarının kamuoyu tarafından nasıl algılandığını da ortaya koyuyor. "Van'daki depremden çokkısa bir süre sonra Başbakan ve çok sayıda bakanın bölgeye ulaşması olumlu bir davranıştır" kanaatini paylaşanların oranı yüzde 82.8. Hükümeti, Van'a en hızlı şekilde müdahale etmekte ve yardımları ulaştırmakta başarılı olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 73.6.

Hükümetin deprem sonrası oluşan sıkıntıları çözmek için gerekenleri yapmakta başarılı olduğuna inanların oranı yüzde 72.8. Ankete katılan vatandaşlar, devletin afet durumunda geçmişe göre daha hazırlıklı olduğunu düşünüyor. Bu kanaati paylaşanların oranı yüzde 75.1. Depremden sonra tüm Türkiye büyük bir dayanışma içerisinde Van'a yardım toplama seferberliğine koyulmuştu. Deneklerin yüzde 89.4'ü ülke genelinde vatandaşların yardım için üzerine düşeni yaptığı kanaatinde.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.