Öcalan 2015'te serbest kalacak mı?

Öcalan 2015'te serbest kalacak mı?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan Abdullah Öcalan açıklaması...

Diyarbakır"da pazar günü yapılan seçimlerde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve ancak seçimi kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin demokratik olgunluk içinde geçtiğini söyledi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Gültan Kışanak'ı sandıklar açıldıktan 3 saat sonra arayıp tebrik ettiğini belirten Ensarioğlu, "Kendisine 'Sizden hizmet bekliyoruz. Bize de düşen bir şey varsa iş birliği yapmaya da hazırız' dedim" dedi.

'ÖCALAN'IN 2015'DE HALKIN ARASINDA OLMAYACAĞINI ONLAR DA İYİ BİLİYOR'

Gazetecilerin Abdullah Öcalan'ın 2015 yılında serbest bırakılacağı yönünde söylentiler olduğunu hatırlatması üzerine Ensarioğlu, şunları söyledi:

"Kürt sorunu'nun çözümü, çözüm sürecinin kalıcı barışa dönüşmesi için hangi araçların kullanılması gerekiyorsa bundan çekinilmemesi gerekiyor. Gazetecilerin, akil insanların veya başkalarının gitmesi eğer çözüm sürecine katkı sunacaksa gidilmesidir. Tabi ki çözüme katkı sunacak. Bunlar seçim sürecinde sadece kitlenin hoşuna gitsin diye edilmiş laf ve temennilerdir. Yani bir sonraki nevruzda Öcalan'ın halkın arasında olamayacağını onlar da çok iyi biliyor, biz de çok iyi biliyoruz. Önemli olan kalıcı barışı sağlamak bu işin yasal zemini hazırlamak ve nihayete erdirmektir. Ama tabii her siyasi parti kendine özgü birtakım projeler sunabilir ve savunabilir. Demokratik özerklik de Öcalan'ın dediği gibi vazgeçilmez değildir."'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.