Şamil Tayyar'dan saldırıyla ilgili şok iddia

Şamil Tayyar'dan saldırıyla ilgili şok iddia

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Habertürk TV'de Gün Ortası programında Didem Yılmaz'ın Bingöl saldırısıyla ilgili sorularını yanıtladı.

"O çocukları hiçbir güvenlik tedbiri almadan o yola göndermek nasıl bir aymazlıktır. Anlaşılıyor ki PKK, o konvoyun oradan geçeceği konusunda bilgi sahibi. Bir istihbarat var” diye konuşan Şamil Tayyar, “Bu istihbarat TSK içinden mi, emniyet içinden mi, MİT içinden mi?” dedi.

Şamil Tayyar Bingöl’deki saldırıyla ilgili şunları söyledi:

“Askerleri taşıyan konvoydaki zırhlı araçlar olaya müdahale etmemiş, ateş açmamış. Bingöl saldırısında bana göre büyük bir ihanet var. 33 erin öldürüldüğü olayda da bu olayda da PKK ile istihbarat paylaşarak bir ihanet belirtisi var. 33 erin şehit edildiği eylem çözüm arayışlarını sabote etmeye yönelikti. Bu eylem de çözüm sürecini akamete uğratmaya yönelik, şiddeti arttırıcı etki yaratması için yapılan bir eylem.”

“TSK'nın terörle mücadele konseptinin doğru olmadığını düşünüyorum. Mücadelede istihbarat zafiyeti var. İstihbarat kuruluşlarını tek çatı altında toplayacak yeni bir yapılanmanın yolu açılmalı.”

“BİR TEZGAH VAR”

Saldırıyla ilgili “sorumlu kimse kafası kopartılmalıdır” diyen Şamil Tayyar, konuşmasında hükümeti yıpratmaya yönelik bir tezgahın olduğunu ve bu işin üzerine gidilmesi gerektiğini ifade etti.

İşte Tayyar’ın o açıklamalar:

“Her olaydan siyasi iktidarı sorumlu tutma alışkanlığı var. Şehit cenazelerinde küfür duyan, hakarete uğrayan, kafasına pet şişe fırlatılan benim. O karakolda nöbet tutması gereken ben miyim, Afyon'da mühimmatı sayması gereken ben miyim? Siz bir emniyet müdürünün ya da generalin kafasına pet şişe atıldığını gördünüz mü? Burada hükümeti yıpratmaya yönelik bir tezgah var. Bu işin üzerine gidilmelidir ve kim olursa olsun kafası koparılmalıdır. Vali olur, emniyet müdürü olur, komutan olur... Bunun bedeli ödetilmelidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum