Davutoğlu hükümeti güvenoyu aldı

Davutoğlu hükümeti güvenoyu aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında kurulan 62. Hükümet güven oyu aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan elektronik oylamada, 439 oy kullanıldı. Kullanılan oylardan 306 kabul, 133 ret oyu çıktı.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Meclis Genel Kurul'u saat 12.00 sıralarında açtı.

Vekillerin sıralarında kendilerine ait bilgisayar ekranından yapılan elektronik oylama sonrası, güvenoyu oylamasına geçildi ve verilen 3 dakika içinde vekiller oy kullandı.

Sonuçlar yaklaşık 20 dakika sonra Sadık Yakut tarafından duyuruldu: Katılım 439, kabul 306, ret 133.

DAVUTOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Davutoğlu, 62. Hükümetin TBMM'den güven oyu almasının ardından Genel Kurul'da teşekkür konuşması yaptı.

Milletvekillerine, 62. Türkiye Cumhuriyeti'ne göstermiş oldukları teveccüh ve vermiş oldukları güven oyu için şahsı ve bakan arkadaşları adına minnetlerini sunan Davutoğlu, ayrıca hükümet programına katkıda bulunan bakan, bürokrat, milletvekili ve Meclis çalışanlarına da teşekkür etti.

Tarihin olağanüstü bir hızla aktığını ifade eden Davutoğlu, büyük düşünen ülkelerin bu hızın dinamiğini anlamak ve o dinamiğe göre ulusal politikalar geliştirmekle yükümlü olduğunu söyledi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Temelde 62. Hükümetimizin felsefesi, yaklaşımı bu tarihi akışı doğru okumak, kendi tarihimizden aldığımız dinamikleri bir gelecek vizyonuyla birleştirerek önümüzdeki dönemde özellikle de Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi küresel güç haline getirmektir.

Burada temel dayanağımız siyasal anlamda demokratikleşmeyi daha da derinleştirerek millet, devlet birlikteliğini sağlamak, ekonomik alanda sürdürülebilir insani kalkınmayı tahkim ederek ülkemizin ekonomik kapasitesini yükseltmek, stratejik alanda milli kapasitemize dayalı savunma sanayi politikalarıyla da bütünleşmiş yeni bir güvenlik anlayışıyla aktif ve etkin dış politikayı ülkemizin uluslararası itibarının temeli kılmaktır. Bu yönde sizden de aldığımız destekle gece gündüz çalışmaya aziz milletimiz ve Meclis'imiz önünde söz veriyoruz. Hiçbir güç hükümetimizin bu azmini kırmaya yetmeyecektir. Aksine daha da büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz."

- "Ülkemizin geleceği, hepimizin ortak geleceği, ortak kaderidir" -

Bu çerçevede gelecek dönemde Meclis'in bünyesindeki bütün partilerin hem iktidar olarak kendilerinin hem de muhalefet partilerinin aktif olarak bu sürece katılmalarını isteyen Davutoğlu, muhalefet partilerinden gelecek her türlü olumlu katkıyı, eleştiriyi göz önüne alarak hep beraber Türkiye'nin geleceğini inşa etmenin kararlılığında olduklarını söyledi.

"Ülkemizin geleceği, hepimizin ortak geleceği, ortak kaderidir" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hangi vatandaşımız olursa olsun siyasal kimliği, etnik veya mezhebi geçmişi veya aidiyet hissettiği herhangi bir topluluğa bakış tarzını göz önüne almaksızın katkılarını değerlendirmeyi bir borç olarak telakki ederiz. Önümüzdeki dönem inşallah bu yüce Meclis çatısı altında ortak iradenin, ortak vicdanın, ortak aklın tecessüm ve teşekkül ettiği bir döneme birlikte imza atarız. Gösterdiğiniz teveccüh ve verdiğiniz güvenoyu verdiğiniz için şahsım ve bakanlar kurulu adına teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmaların ülkemiz ve insanlık için hayırlı olmasını diliyorum."

- Tebrikleri kabul etti -

Başbakan Davutoğlu, 62. Hükümetin güvenoyu almasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerin grup başkanvekilleri, başkanlık divanı üyeleri ile stenografların yanlarına giderek tokalaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş güven oylamasına katılmadı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, olağanüstü toplantı çağrısıyla "Torba Yasa" tasarısının görüşmeleri için Genel Kurulu Pazartesi saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Genel Kurul'un kapanmasının ardından Başbakan Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekillerinin tebriklerini kabul etti.

Öte yandan Başbakan Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'na girmeden önce kuliste bir süre TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın, Mahir Ünal ve Naci Bostancı ile sohbet etti.

DAVUTOĞLU KONYA YOLCUSU
Hükümeti güvenoyu alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün AK Partili milletvekillerine bir yemek verecek ve daha sonra Başbakan olarak ilk mitingini yapmak üzere baba ocağı Konya'ya gidecek. Davutoğlu'nun saat 17.00 sıralarında memleketindeki vatandaşlara seslenmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.