Gaziantep saldırısının arkasınki isim Suriye mi?

Gaziantep saldırısının arkasınki isim Suriye mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, terör örgütü PKK'nın dün Gaziantep'te düzenlediği hain saldırının arkasında Suriye parmağının olabileceğine dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, “Sabah Gaziantepte, PKK’nın Amanos grubunun İslahiye Altınüzüm’deki yol kesme eylemleri üzerine ‘terörün Gaziantep’e bulaşmaması için hemen yetkililerle konuşalım’ diye milletvekillerimizle aramızda toplantı yaptık, akşam ise bu eylem oldu” dedi. Hüseyin Çelik, saldırının ardında Suriye parmağı olabileceğine de dikkat çekti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep’te dün sabah terör toplantısı yaktıklarını, akşam ise bombalı saldırının meydana geldiğini söyledi. PKK’nın terörü her tarafa yayıp dehşet duygusu yaratmaya çalıştığını söyleyen Çelik şöyle konuştu:

"Sabah terörü konuştuk"

“Sabah (dün) hep birlikte Gaziantep’teydik. Bayramlaşma programlarımızın ardından il başkanlığımızda milletvekillerimizle birlikte aramızda toplandık. PKK’nın Amanos grubunun İslahiye ilçemize bağlı Altınüzüm beldesine kadar inerek yol kesip propagandada bulunması olayını aramızda konuştuk. Terörün ayak seslerinin duyulması nedeniyle terörün Gaziantep’e de bulaşmaması için bir an önce bu meseleyi yetkililerle konuşalım’ dedik. Biz sabah bunları aramızda konuşurken, akşam bu eylem oldu.

"Kendinden olmayana hayat hakkı yok"

PKK terörü her tarafa yaymaya, böylece toplumda dehşet duygusu yaratmaya çalışıyor. Çünkü kendinden olmayan, maraza çıkarmayan Kürdü Kürt kabul etmiyor, onlara hayat hakkı da yok diyor, bütün yaptıkları da bu.”

"Esad parmağı ihtimal dahilinde"

Hüseyin Çelik, saldırının ardında Suriye parmağı olabileceğine de dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bu saldırı, nüfusunun yarısı Kürt olduğu halde tam manasıyla kardeşlik zemininde yaşayan Gaziantep’in bu yapısını hedef alan, bunu sabote etmeyi hedefliyor. PKK böyle bir saldırıyı tek başına gerçekleştirebilecek bir örgüt, ama böyle bir eylemde destekçileri yok mudur, vardır, olabilir. PKK’nın Suriye’nin istihbarat örgütü El Muhaberat ile kol kola çalıştığı biliniyor. Zaten Esad da şu anda ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ yaklaşımından hareketle, Türkiye’nin düşmanı PKK’yı dost görme bir yaklaşım içinde. Şu anda tam bir bilgiye sahip değiliz, ama bir tahmin olarak da olsa böyle bir saldırıda böyle bir bağlantı ihtimal dahilindedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.