"Artık fiilen bence Türkiye'de parlamenter rejim yok

"Artık fiilen bence Türkiye'de parlamenter rejim yok

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, "Artık fiilen bence Türkiye'de parlamenter rejim yok. Şu anda Türkiye'deki fiili duruma uygun olarak yeniden sistemin tanımlanması gerekir." dedi.

TBMM (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, "Artık fiilen bence Türkiye'de parlamenter rejim yok. Şu anda Türkiye'deki fiili duruma uygun olarak yeniden sistemin tanımlanması gerekir." dedi.

Öztürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Mavi Karadeniz'in yeşil şehri" olarak nitelediği Giresun'un, Türkiye'nin en kaliteli fındığını yetiştirdiğini, ayrıca kirazın da ana yurdu olduğunu belirtti.

Giresun'daki Kuzalan Tabiat Parkı'nın ve buradaki şelalenin, Türkiye'nin en güzel doğa harikalarından biri olduğunu da ifade eden Öztürk, burada 5-6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek foto safariye herkesi davet etti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Öztürk, HES'lerle ilgili Karadeniz'de ciddi bir çalışmanın bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin önemli sorunlarından birinin enerji açığı olduğunu ve bu açığın kapatılması için HES'lere yoğun bir yönelimin gözlendiğini bildirdi.

Öztürk, şöyle devam etti:

"Ama biz 'Bu enerji açığını kapatalım, bu akan sulardan yararlanalım' derken, bir yandan da doğamızı korumamız gerekiyor. Aslında burada özellikle bakanlığımızın, çıkardığı mevzuatlarda ve düzenlemelerde doğanın bozulmasını engelleyici hükümler var. Zaman zaman uygulamada, bu denetimlerin yapılmasında aksaklıklar olabiliyor. 'HES'lere evet ama doğanın bozulmasına hayır' diyoruz. Bu anlamda denetimlerin sıkı yapılmasına gayret gösteriyoruz."

Başkanlık sistemi konusundaki görüşü sorulan Öztürk, "Başkanlık sistemi konusunda benim kafam net, içim rahat. O yüzden vatandaşımız da rahat olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini anımsatan Sabri Öztürk, şunları söyledi:

"Parlamenter rejimdeki fiilen icraatın başı Başbakan ile halk tarafından seçilen ve fiilen icraatın başı olan Cumhurbaşkanı arasında bence parlamenter sistemi ortadan kaldıran fiili bir durum var. Dolayısıyla Türkiye'nin başkanlık ihtiyacı tam da buradan kaynaklanıyor. Artık fiilen bence Türkiye'de parlamenter rejim yok. Şu anda Türkiye'deki fiili duruma uygun olarak yeniden sistemin tanımlanması gerekir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmenin ise önemine değinen Öztürk, buradan güzel sonuçlar çıkacağını tahmin ettiğini aktardı.

Irak'taki gelişmeler konusundaki değerlendirmesi sorulan Öztürk, "Şu anda 100 yıl sonra Ortadoğu'da tarihi gelişmeler, dönüşümler yaşanıyor. Ama Türkiye, 100 yıl önceki savaş yorgunu olan, büyük sıkıntılardan seferberlikten çıkmış bir ülke değil." yanıtını verdi.

Bugün Türkiye'nin, dünyada önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Öztürk, Irak'ta ve Suriye'deki gelişmelere kayıtsız kalınamayacağını kaydetti.

Fındık üreticilerinin sorunları konusundaki görüşünün sorulması üzerine de Öztürk, hükümet olarak lisanslı depoculuğa önem verdiklerini ve Giresun'da yaklaşık 17 bin ton kapasiteli lisanslı depoyu açacaklarını, aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, diğer ürünlerle ilgili de lisanslı depoculuk yapılması konusunda çalışma başlattığını aktararak, "Fındık üreticisi bizim başımızın tacı, onun sorunlarıyla ilgili her türlü çalışmayı, çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.

Öztürk, basın toplantısının ardından, gazetecilere fındık ikram etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.