AK Parti Grup Başkanvekili'nden 'İsrail' iması!

AK Parti Grup Başkanvekili'nden 'İsrail' iması!

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasının terörle mücadele zarar verdiğini ve bu işin içerisinde İsrail'in parmağının olabileceğine işaret etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MÜSİAD) Adıyaman Şubesi Başkanı Mehmet Dağtekin ve yönetim kurulunu ziyaret eden Ahmet Aydın, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı istihbaratçıların ifadeye çağırılması olayının terörle mücadeleye zarar vereceğine belirten Ahmet Aydın, bu olayların ardında İsrail'in parmağının olabileceğini işaret etti.

Ahmet Aydın, "Bu kurum bir istihbarat teşkilatıdır. Bir ülkenin istihbarat teşkilatı çok önemlidir. Çok gizli kayıtları bilgileri olması gerekiyor. Zaten işlevi gereği yürüttüğü faaliyet gereği bir takım oluşumların içerisinde olması gerekiyor. Bir takım oluşumlardan bilgi alması gerekiyor. Bu işin doğasında var. Eğer siz oluşumlardaki istihbaratı, o oluşumlardaymışsınız gibi addederseniz o şekilde, onlar gibi algılarsanız o zaman istihbarat teşkilatının bir anlamı kalmaz. Bütün herkesin bütün kurum ve kuruluşların çok daha sorumlu hareket etmesi gerekiyor. Birileri hakkında fezleke düzenlerken, birileri sanık sıfatıyla şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılırken de çok daha dikkatli çok daha sorumlu davranmak durumundayız. Terörle mücadele devam ederken, terörle mücadele noktasında en etkin faaliyeti yürütenlerden biridir; Milli İstihbarat Teşkilatı. Terörle mücadelenin zafiyete uğramaması gerekir diye düşünüyorum. Bu tür vakalarda, bu tür hareketlerle adımlarla terörle mücadelemizin zarar görmesini istemeyiz" dedi.

Gazetecilerin bu olayların ardında İsrail'in olup olmayacağı sorusu üzerine ise Aydın, "Tabi manidardır zaten. Devlet terörü bitirmek adına gerekirse terör örgütleriyle bir şekilde istişareler de yapar, içine de sızar. Daha önceki dönemlerde de bunlar hep olmuş ama bu güne kadar sızdırılmadı. Mavi Marmara olayından sonra özellikle, İsrail deki bu gelişmeler, akabinde bu kasetin basına sızdırılması, Hakan Fidanla alakalı İsrail'in daha önceki kanaatleri, şimdiki bu olay, bütün bu olayları bir arada değerlendirildiğinde işin içinde birileri var mı yok mu onu kamuoyunun takdirine bırakmak lazım diye düşünüyorum" şeklinde konuştu Aydın ziyarette ayrıca teşvik konusunda ilgili bakanlarla sürekli görüşmeler yapıldığını ve Adıyaman'ın bu kez istenilen yerde olacağını belirtirken, Hükümetin faaliyetlerinden bahsetti.

MÜSİAD Başkanı Mehmet Dağtekin ise, Ahmet Aydın'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ahmet Aydın'ın STK'lara önem veren bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Dağtekin, Adıyaman ekonomisinin iyileşmesi noktasında siyasilerle hareket edeceklerini dile getirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.