AK Parti'den istifa eden vekiller parti kuruyor

AK Parti'den istifa eden vekiller parti kuruyor

AK Parti'den ayrılan milletvekilleri 30 Mart yerel seçimlerinden sonra partileşecek.

Cemaatin hükümete operasyonu sonrası başta Hakan Şükür ve Ertuğrul Günay olmak üzere bazı vekiller  AK Parti'den istifa etti. İstifalarının ardından da Pensilvanya ile paralel açıklamalarda bulunarak muhalefet saflarında yerlerini aldılar. Şimdi de partileşmek için harekete geçtiler.

"YENİ ÇOCUĞUN DOĞMASI KAÇINILMAZ"

Buna göre Ertuğrul Günay ve Hakan Şükür liderliğinde yeni bir siyasi oluşuma gidilecek. Arkasında Cemaat desteği olan bu girişim 30 Mart sonrası partileşmek için harekete geçecek. İlk adım İzmir'de atıldı. Ertuğrul Günay, 17 Aralık sonrasında AK Parti’den istifa eden diğer İzmir milletvekilleri İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan ile birlikte yaptığı basın toplantısında “Şu an bir boşluk var. Bu boşluğu dolduramazlarsa yeni çocuğun doğması kaçılmazdır." dedi. 

BAŞBAKAN'IN PARTİ KURUN DA GELİN ÇIKIŞI

Partisinin her mitinginde Fethullah Gülen'e seslenen Başbakan Erdoğan, "Parti kurun, boyunuzu posunuzu görelim" diyor. Cemaat hükümete operasyon sonrası CHP ile yakınlaştı. Fakat artık birinci elden muhalefet olarak yerini almak istiyor. Bunun için AK Parti karşıtı kişileri kendi çatısı altında toplamak istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.