‘İnsaf, o zaman AK Parti bile yoktu'

‘İnsaf, o zaman AK Parti bile yoktu'

AK Parti’li Çelik, Sivas katliamı davasında sanık avukatlıkların AK Parti ile ilişkilendirilmesine ‘İnsaf, o zaman AK Parti bile yoktu' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, Sivas katliamı davasının zaman aşımından düşmesini ve avukatlıkların AK Parti ile ilişkilendirilmesiyle ilgili olarak ‘İnsaf, o zaman AK Parti bile yoktu' dedi.

Çelik parti merkezinde yaptığı toplantıda şunları söyledi:

-Sivas'ta 35 aydının canlı canlı yandığı Sivas olayları ile ilgili zaman aşımından duyduğum üzüntüyü belirtmek isterim.

-Bu olay tarihimize geçmiş kara bir lekedir. Alevi yurttaşlar Müslüman kardeşlerimizidir.

-Aleviler tek partili dönemde öteki olan kesimlerden biridir. Yıllardır hiçbir hükümet Alevilere gereken önemi vermemiştir. Sadece AK Parti iktidarı döneminde gereken önem verilmiştir.

-Çorum olayları, Kahramanmaraş olayları, Gazi Mahallesi olayları gibi Sivas olayları da aynı şekilde gerçekleşmiştir. Kirli eller bizleri birbirimize düşürme gayretindedirler.

-AK Parti içerisindeki vekilleri Sivas olaylarındaki sanıkları savunmakla suçlamaktadırlar. Arkadaşlar cinayet işleyeni savunan avukata cani denilebilir mi? Hırsızın avukatı olarak atanmış avukata hırsız denilebilir mi?

-Henüz AK Parti ortada bile yokken bu arkadaşların avukatlığı üzerinden AK Parti'yi suçlamak komiktir.

-Çok yakında zaman aşımı diye bir sorun kalmayacağı haberini vermek istiyorum. 2 yıl sonra Türkiye'de zaman aşımı yorumu kalmayacak.

-Bir hukuksuzluğa karşı çıkarken başka bir hukuksuzluk yapamayız. Kırmızı bültenle aranan şüpheliler ile ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Ama mesele basit değil.

-Başta Vahit Kaynar olmak üzere kırmızı bültenlerle arananların yakalanması için yoğun çaba harcanmaktadır.

-Meclisteki olaylarla ilgili meclisi işgal eden çalıştırmayan ve gövde kuvvetiyle yasayı engellemeye çalışan CHP'dir.

-Yani biz farklı yollara tevessül edecek olsak mecliste çoğunluk bizde başından beri yapardık. Ama sabrın sınırı olması da unutulmamalı.

-Eğitim reformuyla ilgili olarak CHP kıyamet koparıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti milletvekillerini kaba kuvvet kullanmakla suçluyor.

-CHP milletvekilleri kürsüyü işgal ette, zorbalık yaptı, kaba kuvvet kullandı. Beyin gücünü kullanamayanlar, gövde gücünü kullanır. Meclisi, komisyonu çalıştırmayan CHP. 124 CHP milletvekili teklifin komisyondan geçmemesi için yoğun çaba harcadı.

-Siz 12 saat konuşurken AK Partili milletvekilleri seyretsin mi istiyorsunuz. Biz kavgadan yana olsak, bizim sayımız daha fazla. Sabrın da bir sınırı var. İktidar partisi ve mensupları kimsenin şamar oğlanı değildir.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.