Bakan Çelik AKP'nin oy oranını açıkladı!

Bakan Çelik AKP'nin oy oranını açıkladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti'nin yaptırdığı 15 Haziran-15 Temmuz dönemine ilişkin kamuoyu araştırmasının sonuçları hakkında bilgi verdi

'Bugün milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz' sorusuna verilen yanıtlara göre, AK Parti 'nin yüzde 51,5, CHP 'nin 24,8, MHP 'nin 12,7, BDP 'nin 6,8 oy oranınasahip olduğunu belirten Çelik, AK Parti'nin son seçimden bu yana oy oranının hiçbir zaman yüzde 50'nin altına düşmediğini söyledi.
 
Birkaç gün önce 'Metropol' isimli araştırma şirketinin sonuçlarının yayımlandığını belirten Çelik, bu şirketle AK Parti'nin 2007 ve 2009 seçimleri öncesinde kısa süreli çalıştığını ancak yanıltıcı sonuçlara ulaşması nedeniyle verdiği bilgilere itibar etmediklerini kaydetti.
 
En beğenilen liderin kendisinden hemen sonra gelene 5 kat fark atarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, ankete katılanların yüzde 52,1'inin hükümetin performansını başarılı bulduğunu anlatan Çelik, Türkiye'nin en önemli meselesinin işsizlik ve terör olarak görüldüğünü söyledi.
 
'AB'nin bütün oyalamalarına, bütün çifte standartlarına rağmen halkımızın yoğun kısmı AB'ye girilmesinden yana' diyen Çelik, AB'ye girmek isteyenlerin oranının yüzde 46,6, istemeyenlerin oranının ise yüzde 42,8 olduğunu bildirdi.
 
Araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 64,3'ünün Suriye'de Esed rejimini meşru bulmadığınıbelirten Çelik, 'Suriye'de olup bitenler bizi üzmeye, dünya kamuoyunu üzmeye, Suriye halkını harap etmeye devam ediyor. Oluk oluk kan akıyor, 18 bine yakın öldürülen insandan söz ediliyor. Bunlar çok dramatik şeyledir. Temenni ederiz ki Suriye'ye barış gelir, Suriye halkının isteği, arzusu yerine gelir ve biz de daha huzur içerisinde olan, Türkiye ile ilişkileri en yüksek düzeyde olan yeniden bir Suriye devleti ile karşılaşırız. Türkiye'nin çabası hep bu yönde olmuştur' diye konuştu. (Milliyet)
 
Kaynak: MİLLİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.