AK Parti ile CHP'nin ikinci koalisyon görüşmesi sona erdi

AK Parti ile CHP'nin ikinci koalisyon görüşmesi sona erdi

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ikincisi sona erdi.

Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşme, saat 13.10'da başladı. Görüşme 19.50 sıralarında sona erdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,koalisyon kurulması halinde seçim barajının düşürüleceği sinyalini verdi.

SEÇİM BARAJI ORANI KARAR VERİLECEK

Çelik, "Baraj meselesi de dahil pek çok konuda genel değerlendirme yapıyoruz. Oran, genel başkanlarla yapılacak toplantıda karar verilecek. Ama zaten genel başkanımızın da düşürülmesi konusunda açıklaması oldu" dedi.

"GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRECEK"

Görüşme sonrası açıklama yapan Haluk Koç, "Perşembe günü de görüşmelerimiz sürecek. Anayasa, temel özgürlükler, yargı sistemi ve siyasi partiler yasası bu başlıklar altında aklınıza gelebilecek her konu çok net bir şekilde masaya getirildi"dedi.

"BARAJDA RAKAMLAR GÜNDEME GELMEDİ"

Görüşme sonrasında açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik "Anayasa, demokrasi ve özgürlükler konusu, siyasipartiler kanununu konuşuldu. Anayasanın ruhunun nasıl bir hal alması konusunda geniş bir tartışma yaptık. Kuvvetler ayrılığı, seçim sistemi, siyasi partiler yasası, yargı reformu konusu görüşüldü. AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konulara bakışları geniş bir şekilde değerlendirildi."dedi.

SON TOPLANTI PAZARTESİ

Çelik, yapılacak toplantılar için "Gün aşırı toplanacağız. En son toplantıyı Pazatesi günü yaparak gündemleri eritmeyi düşünüyoruz" dedi.

GÖRÜŞMEYE KATILAN İSİMLER

Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Osman Can, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.

İLK GÖRÜŞME 24 TEMMUZ'DA GERÇEKLEŞMİŞTİ

AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, heyetlere yeni katılan isimler oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un koordinesindeki ilk görüşme 24 Temmuz'da gerçekleşmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.