AK Parti ile ilgili korkunç iddia

AK Parti ile ilgili korkunç iddia

Ankara'da bir süredir yeni bir AK Parti senaryosu konuşuluyor. İddiaya göre AP Parti bitirmek için Hisarcıklıoğlu devreye sokulacak.

Ankara'da bir süredir yeni bir AKP senaryosu konuşuluyor. Buna göre ABD Ergenekon sopasıyla ya AKP'yi terbiye edecek veya AKP'nin ipini çekecek. İlk aşamada merkez sağ DP'de toparlanacak ve partinin başına Rıfat Hisarcıklıoğlu geçirilecek. Öte yandan ABD'nin tasfiye edilmeyen Ergenekon kanadıyla masaya oturarak uzlaşmaya gittiği belirtiliyor.

Reuteurs'in servise koyduğu "Anayasa Mahkemesi AKP'yi kapatmaya hazırlanıyor" haberi geniş yankı uyandırdı. Ancak Reuters'in geçtiği haber, Ankara'daki derin hazırlığın sadece ön işareti.

İddialara göre, ABD, AKP'nin terbiye edilmesi için Ergenekon'un NATO kanadı üzerinden oldukça etkili bir senaryo hazırladı.

İLK AŞAMASI TAMAMLANDI

3 aşamadan oluşacak senaryoya göre, birinci aşamada AKP'den ayrılan Abdüllatif Şener'e parti kurdurulacak. Bu aşama Şener'in 24 Mayıs 2009 tarihinde kurduğu Türkiye Partisi ile tamamlandı. İkinci aşamaya göre Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu yerine Hüsamettin Cindoruk getirilecek. Bu aşama da Cindoruk'un 16 Mayıs günü DP genel başkanı olmasıyla tamamlandı.

DP SAĞIN ŞEMSİYESİ YAPILACAK

AKP'yi terbiye operasyonuna göre Cindoruk bir süre daha DP genel başkanlığı yapacak. Bu süre içinde merkez sağın DP şemsiyesi altında toparlanması için girişimlerde bulunacak. Cindoruk bu kapsamda geçtiğimiz günlerde ANAP eski genel başkanı Mesut Yılmaz ile görüştü. Görüşmede ANAP'ın DP'ye katılması kararlaştırıldı. Cindoruk HÜRPARTİ eski Genel Başkanı Yaşar Okuyan, DYP eski genel başkanı Mehmet Ağar ve Türkiye Partisi genel başkanı Abdüllatif Şener'e teklif götürdü. Merkez sağ DP şemsiyesi altında toparlandıktan sonra üçüncü aşamaya geçilecek.

MAHKEME SON DARBEYİ VURACAK

Üçüncü aşamada AKP içinde Erdoğan ve parti yönetimi ile sorunlar yaşayan kesime çengel atılacak. Kulislerde devlet ve Şener'in de etkili olduğu kişiler de hesaba katıldığında AKP'den en az 64 vekil koparılacağı dile getiriliyor. Bu aşamada AKP'nin çözülmesi için Anayasa Mahkemesi de devreye girecek, AKP'ye ikinci kapatma davası açacak. Partiyi kapattıracak neden de Denizfeneri soruşturmasına dayandırılacak. Buna göre Denizfeneri için toplanan paraların AKP'ye aktarıldığı delillendirilerek AKP'nin kapatılması için gerekli olan hukuki altyapı hazırlanacak.

HİSARCIKLIOĞLU DP'NİN BAŞINA GEÇECEK

Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmasından sonra Türk siyasetine hep emanetçi olarak giren, görevini yerine getirdikten sonra siyaset sahnesinden çekilen Hüsamettin Cindoruk DP genel başkanlığından istifa edecek, yerine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu getirilecek. Anayasa Mahkemesi kararından sonra boşlukta kalan AKP'lilerin de Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki DP'ye geçeceği, medyanın bu kanalizasyon için yoğun bir propaganda yapacağı belirtiliyor.

SENARYO WASHINGTON'DA YAZILDI

Son günlerde Ankara kulislerinde yaygın olarak dile getirilen bu senaryo şu parametrelere dayandırılıyor. Birinci parametre ABD faktörü. Buna göre ABD Kürt sorunu, Pakistan'a asker gönderilmesi, Kıbrıs gibi sorunlu konularda AKP'nin performansından memnun değil. Daha cesur açılımlara gitmesi için Ergenekon sopası ile AKP'yi terbiye etmeye çalışacak. Terbiye edilmezse AKP'nin ipini çekerek siyasi ömrüne son verecek, yerine Hisarcıklıoğlu başkanlığında yeni bir siyasi oluşum yaratacak.

ERGENEKON ABD İLE MASAYA OTURDU

İkinci parametre iç dengeler faktörü. Buna göre Ergenekon'un tasfiye edilmeyen kanadının hala etkili olduğunu gören ABD Ergenekon ile yeni bir kazan-kazan uzlaşmasına gitti. Ergenekon ABD'nin Türkiye beklentilerini karşılayacak, kendisine ABD çıkarlarına göre çeki düzen verecek, karşılığında da ABD'den AKP'ye desteğini kesmesini isteyecek.

Bazı kaynaklar, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un neo Ergenekon'un mimarlığına oynadığını, ABD'deki temaslarının da bu kapsamda geçtiğini, Kürt sorunundaki radikal çıkışının da ABD'yi plana evet demeye zorlamak amaçlı olduğu belirtiliyor.

Etiketler :