Erdoğan: Uludere'de bir hata yapıldı

Erdoğan: Uludere'de bir hata yapıldı

TT Arena Stadyumu'nda yapılan kongreye Başbakan Erdoğan 100 bine yakın partiliye seslendi. Başbakan Erdoğan konuşmasında Uludere olayına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.

İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nın konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına başladı..

4. İstanbul Olağanüstü İl Kongresi'nde konuşanBaşbakan Erdoğan, kalabalığın coşkusunu görünce, hep bir ağızdan sorusuna cevap istedi.

'Şimdi buradan öyle bir haykırmanızı istiyorum ki tüm Türkiye sizi duysun' diyen Erdoğan, kalabalığın 'hazırız' cevabından sonra 'İstanbul yanımızda mısın, İstanbul arkamızda mısınız, İstanbul yine bir miyiz, beraber miyiz, birlikte miyiz' diye sordu ve 100 bine yakın partili 'Evet' diye bağırdı.

Bu sırada, daha önce Galatasaray taraftarlarına ait olan 'desibel rekoru'nun kırıldığı tahmin ediliyor.

İşte o anlar:

 

Necip Fazıl'ın İstanbul şiirini okuyarak başlayan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Bu organizasyonu yapan herkesi kutluyorum..

-Biz bu şehrin herşeyini seviyoruz. Havasını , suyunu seviyoruz.

-Erenlerini, ulu insanlarını seviyoruz..

-Biz çıkar içir rant için makam, rutbe için değil; dava için bar araya gelmiş ve aynı hedef için saf tutmuş insanlarız. Bu manzarayı lütfeden Rabbimize hamdediyorum. Birkaç kişi yola çıktık. Stadyumlarda il kongresi yapan partiye dönüştüğümüz için Allah'a hamd ediyorum. Partilerinin büyük kongrelerini salonlarda yapanlar kıskanacak. Havalarda sandalye uçuşan kongre sahibi partiler kıskanacak. Bir olduk, birlik olduk. Türkiye olduk.

-Türkiye'yi 9 yılda 3 kat büyüttük. İstanbul'un desteğiyle Türkiye'yi bu seviyeye taşıdık.

-İşte içinde olduğumuz TT Arena Stadı da Türkiye'nin en büyük en dev stadyumu. Bunlarla şimdi biz gurur duyuyoruz..

-Partimizin, küçük beyinlere karşı ne denli önemli projeler yaptığımızın bir ispatıdır.

-Siz arkamızda olduğunuz müddetçe inşallah biz İstanbul ve Türkiye'ye çok daha iyilerini yapacağız.

-Allah'ın izniyle 21. yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapacağız. Burada teşkilatımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyorum.

-Kuruluduğ günden itibaren görev yapmış bu hizmetini parti dışında da sürdüren herkese, ebediyete intikal edenlere, rahmet diliyorum, kadın ve gençlik kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyelerimize ve tüm kadaemedeki arkadaşlarıma, kardeşlerime teşekkür ediiyorum.

ULUDERE OLAYI



-Salı günü, AK Parti'nin grup toplantısında bu meseleye (Uludere) daha ayrıntılı şekilde girecek, neyin ne olduğunu, kimin nerede durduğunu, kimlerin kimlerle iş tuttuğunu daha açık şekilde ortaya koyacağım.

-Uludere konusunda, kimin ne yazdığını, ne söylediğini, hangi istismarın peşinde olduğunu, hangi odaklara uşaklık yaptığını zerre kadar önemsemiyorum. Bizi, milletimiz anladı, anlıyor ve anlayacak. Onun için biz milletimizle konuşuyoruz. Biz, milletimizle, milletimizin diliyle, gönül diliyle konuşuyoruz. Bugüne kadar biz, aziz milletimizle birlikte yürüdük, milletimizle yürümeye devam ediyoruz.

-Uludere'de hepimizi üzen bir hata yapılmıştır. Bakın, olay sınırımızın dışında olduğu halde, bu kişiler terör bölgesinde bulundukları ve yasal olmayan bir iş yaptıkları halde, hataen vurulan bu insanlar konusunda devlet yapması gereken neyse hepsini de yapmaktadır.

-Birileri anlamak istemiyor, görmek istemiyor ama, Uludere konusunda adli, idari soruşturma başlatıldı, onlar da halen devam ediyor. Mesele kapanmış değil, meselenin üzeri örtülmüş değil, vicdansızca, insafsızca, cahilce yazdıkları gibi, söyledikleri gibi, tazminat ödenip kapatılmış değil

-Uludere istismarıyla, kardeşliğimizin yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin düşmanlarına, Türkiye'nin hasımlarına asla ama asla fırsat vermeyeceğiz. Burada tekrar ediyorum. Demokrasiden, demokratikleşmeden, reformlardan, yatırımlardan asla taviz yok. Aynı şekilde, terörle kararlı şekilde mücadeleden asla taviz yok

KONGREDEN NOTLAR

Aziz Babuşcu'nun tek listeyle girdiği kongre, Türk Telekom Arena Stadı'nda yapılıyor.

Tüm ilçe teşkilatları da kongre de hazır bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, stada girdiği anda büyük coşku oluştu.

Vatandaşlara karanfil dağıtan Erdoğan, tribünlerdekilerden alkış ve tezahürat topladı.

Kongrede konser verilmeyecek. 7 bölgenin halk oyunları ekipleri gösteri yapacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.