Hakan Şükür Gülenci işadamlarına talimatları aktardı!

Hakan Şükür Gülenci işadamlarına talimatları aktardı!

AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür, ABD'de Fethullah Gülen'i ziyaret ettikten sonra soluğu Gülen grubunun patronlarının yanında aldı.

17 Aralık Operasyonu'ndan sadece bir gün önce AK Partimilletvekili Hakan Şükür, cemaat ve hükümet arasında birtercih yapma gereği hissederek Pensilvanya'dan gelen komut üzerine partiden ayrıldığı iddia edilmişti. Şükür'ün bu ayrılığı sıcaklığını korurken, ertesi gün 17 Aralık darbe girişimi yaşandı. Sonraki süreçte ise 9 Ocak'ta ABD'ye giden Şükür, Pensilvanya'yı da ziyaret ederek hocası Fethullah Gülen'e gidip temaslarda bulundu. Bu dönemde ise Fethullah Gülen'in birçok iş adamıyla ilişkilerinin olduğu iddia edilen telefon kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda ananas gönderilen isimlerden biri olduğu anlaşılan Turgay Ciner'in hoca hakkındaki sözleri dikkat çekiciydi. Ciner, kendisini gazetesinden çıkacak olumsuz bir Gülen yazısı konusunda uyarmak üzere ziyaret eden cemaat üyelerine, "Bu gazetede (Habertürk) aleyhinize hiçbir şey çıkamaz. Bunların hepsi Hizmet Müessesesi. Büyüğümüzün (Gülen) aleyhine de ben bir şey çıkartmam" diyordu.

CİNER HOCASINA SADIK

Bu kayıtların ardından güvenlik tedbirlerini artıran Gülen ne telefonlara çıktı ne de her gelenle görüştü.Ama iş adamları ile temas da kesilmedi. Bunun için cemaate bağlı isimler hoca ve iş adamları arasındadoğrudan iletişime geçti. İstinye Park otoparkından bir golf aracıyla alınan Hakan Şükür, alışveriş merkezinin içine ofis yapan, AVM'nin iki büyük ortağı Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun'un ofisine çıktığı iddia edildi. Ciner de bu ofise sık sık geliyordu. Zira Yıldırım, Ciner'in takımı olan Kasımpaşa'nın başkanlığını yaparken Kurşun da takımın yönetimindeydi. Üstelik hocanın sadık adamı olduğu iddia edilen Ciner her hafta tavla partisi yapılan ofisin en sıkı müdavimlerinden ve Yıldırım ile Kurşun en önemli iş ortaklarından biriydi. Hakan Şükür'ün ise ofiste yaklaşık 1 saat kaldığı iddia edildi. O sırada Ciner'in de ofiste bulunduğu ve Şükür'ün, Pensilvanya'dan Ciner'e yeni mesajlar getirdiği iddiası ortaya atıldı.

(Takvim)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.