Konya milletvekili adayının Avrupa çıkarması

Konya milletvekili adayının Avrupa çıkarması

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Dr. Abdullah Ağralı, seçim çalışmaları doğrultusunda Konyalı gurbetçilere, “Daha güçlü bir Türkiye” sloganıyla 2023 Vizyonu hakkında bilgi vermek için Avrupa’da yaşayan Konyalılarla buluştu

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Dr. Abdullah Ağralı, seçim çalışmaları doğrultusunda Konyalı gurbetçilere, “Daha güçlü bir Türkiye” sloganıyla 2023 Vizyonu hakkında bilgi vermek için Avrupa’da yaşayan Konyalılarla buluştu. Bu kapsamda ilk olarak Almanya’nın Frankfurt kentinde iki ayrı toplantıda gurbetçilerle bir araya geldi.
 

Almanya’dan sonra Danimarka’ya geçen Ağralı burada da Türk vatandaşları ile bir araya gelerek, AK partinin seçimden sonraki yapacağı icraatları anlattı. Danimarka’dan sonra İsveç’e geçen Ağralı Konya’nın Kulu ilçesinden İsveç’e yerleşmiş 40 bin Kululu gurbetçinin yoğun olarak yaşadığı Göteborg ve Stockholm şehirlerinde hemşerileri ile bir araya geldi.
AK Parti ve kendisi için 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde destek isteyen Ağralı, Stockholm ve Göteborg’da dernek ve işyerlerini ziyaret ederken vatandaşlarla bol bol sohbet etme imkânı buldu. Onların sorunlarını dinleyen Ağralı, Parlamentoya girdiği takdirde sık sık İsveç’e gelerek hemşerilerinin sorunlarını yerinde tespit edip, bu sorunları Dışişleri Ahmet Davutoğlu ile paylaşıp, Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağının sözünü verdi.
 

İsveç’te Türklerin en büyük minareli camisi olan Fittja Ulu Camisinide ziyaret eden Konya Milletvekili adayı Ağralı, daha sonra Fittya’da gurbetçiler tarafından kurulan derneklerde hemşerileri ile bir araya geldi. Gurbetçilerin yoğun ilgi ve sevgi gösterdiği toplantıda Ağralı, “Türkiye artık hedeflerini büyütmüş gelecekte geçmişteki cihan devleti misyonunu yeniden üstlenebilecek güce ulaşmanın azmi ve kararlılığındadır. Sizler vatanınızdan toprağınızdan binlerce kilometre uzakta vatan hasreti çekerken artık eskisi gibi boynu bükük değilsiniz. AK Parti iktidarındaki Türkiye, bizlerin de sizlerin de dünyadaki tüm yurttaşlarımızın ve hatta dindaşlarımızın yüreğini ferahlatan bir ülke haline gelmiştir. Ülkemizden binlerce kilometre uzaktasınız ama devletimiz son yıllardaki yaptığı çalışmalarla bu mesafeyi aradan kaldırdı. Türkiye artık eskisinden daha yakın buraya sayın dış işleri bakanımız Ahmet Davutoğlu beyin selamlarını da getirdik. Sizlerde görüyorsunuz dünyadaki gelişmeleri izleyen değil müdahale eden bir Türkiye var. Kardeşliğin birlik ve beraberliğin temellerini güçlendirmeye çalışan bir AK Parti iktidarı var. Bu hizmetler devam etmeli bunun için 12 Haziran seçimi çok önemli. Sizlerin de gümrüklerde oylarınızı kullanmanızı istiyoruz.” diye konuştu.
Toplantı sonrası gurbetçilerin dertlerini dinleyen Dr. Abdullah Ağrali burada gurbetçilerin Mevlana dostluk ve yardımlaşma derneğini kurmalarına önayak olarak derneğin kurulması için ilk adımı attı.

İSVEÇ PARLAMENTOSUNDA TÜRK ASILLI MİLLETVEKİLİNİ ZİYARET
 

İsveç Parlamentosu'nda İsveç yeşiller partisi milletvekili Mehmet kaplanla bir araya gelen Dr. Abdullah Ağralı İsveç ve İsveç’teki vatandaşlarımızla ilgili bilgiler aldı. Türkiye’nin 2023 vizyonuyla ilgili bilgiler veren Ağralı, daha sonra parlamento binasını gezdi.
 

Gezi sonrası Habername'ye kısa bir değerlendirme yapan AK Parti milletvekili adayı Dr. Abdullah Ağralı, “Gurbette çok sayıda Konyalı hemşerimiz var. Seçim sürecinde onlarında büyük katkıları olacağına inanıyorum. Burada yalnız değiller, bunu göstermek istedik. Seçim sürecini anlattık hedeflerden bahsettik. Her zaman olduğu gibi bizi yüreklerini bastılar can kulağıyla dinlediler. Buradaki her bir Türkiye cumhuriyeti vatandaşı, bizim buralardaki emanetlerimiz. Her birisi bizler için çok değerliler sayın dış işleri bakanımız Ahmet Davutoğlu beyin selamlarını ilettik.” dedi.

332604_2.20110604004918.jpg

332604_1.20110604004934.jpg

332604_0.20110604004950.jpg

 

new_img_3093.jpg

new_img_3542.jpg

007.20110604010151.jpg  

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.