AK Parti merakla beklenen tarihi açıkladı

AK Parti merakla beklenen tarihi açıkladı

AK Parti'de, önümüzdek yerel seçimler için adaylık başvurusu yapacakları için başvuru süresinin 21 Ekim'de başlayacağı bildirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti'nin belediye başkan adaylarının teşkilatlar nezdinde yapılacak temayül yoklamalarından sonra Genel Merkez'ce belirleneceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen MKYK toplantısında alınan yerel seçim kararını sosyal paylaşım sitesi twitter hesabı üzerinden açıkladı. Çelik, mahalli seçimler için başvuruda bulunacak olan kadın adaylardan yüzde 50, engelli vatandaşlardan ise yüzde 75 daha az başvuru ücreti alınacağını bildirdi.

MKYK'da alınan karara göre AK Parti'nin tüm seçim çevrelerinde seçime katılacağını ifade eden Çelik, AK Parti'nin belediye başkan adaylarının teşkilatlar nezdinde yapılacak olan temayül yoklamalarından sonra Genel Merkez'ce belirleneceğini bildirdi.

ADAYLAR NE KADAR ÜCRET ÖDEYECEK?

AK Parti Genel Merkezi'nde bugün gerçekleştirilen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, mahalli seçimlerde aday adayı olacak kişilerden alınacak ücretler de belirlendi.

Buna göre, büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylarından 7 bin 500 TL talep edilecek. Nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkan aday adaylarından ise 3 bin lira istenecek.
AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, nüfusu 100 binden az olan il belediye başkan adaylarından bin 500 lira talep edilecek.

Nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanlarından istenecek ücret 2 bin 250 TL olarak açıklanırken, nüfusu 50 binden fazla ve 200 bine kadar olan ilçe belediye başkanlığı aday adaylığı için bin 500 lira talep edilecek.

Nüfusu 50 binden daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 750 TL, nüfusu 10 binden fazla olan ilçe belediye başkan aday adaylarından 750 TL talep edilecek.
Nüfusu 10 bin ve daha az olan belde belediye başkanları aday adayları için istenecek rakam 400 TL olarak açıklanırken, büyükşehir belediye meclisi üyesi aday adaylarından 750 TL istenecek. İl genel meclisi üyesi ve büyük şehir olmayan diğer illerin belediye meclisi üyesi aday adaylarından da 250 TL talep edilecek.

Kaynak: İHA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.