Ak Parti Reklamda da birinci

Ak Parti Reklamda da birinci

Reklam YARIŞINDA AK PARTİ ATAĞA KALKTI

Genel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin medyadaki reklam kampanyaları da tavan yaptı. Reklam takibi konusunda hizmet verenNar Ajans’ın seçim reklamlarını mercek altına aldığı ve 1 Mayıs – 6 Haziran tarihleri arasını kapsayan araştırmaya göre; AKP gazete ve televizyon reklamlarında öne geçerken, CHP’nin radyodaki liderliği devam ediyor.

 

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide yapılan incelemede, son bir ayı geçen süreçte seçime katılan siyasi partiler içinde sadece on bir tanesi yazılı basında reklam verirken, seçim kampanyalarını içeren bu reklamların toplam 3 bin 578’e ulaştığı belirlendi. Bu dönemde bin 530 reklamla AKP ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 801 reklamla CHP’nin bulunduğu belirlendi. Üçüncü sırada 684 reklamla MHP yer alırken, DP 256 reklamla dördüncü, HAS Parti de 137 reklam spotuyla ilk beş içinde bulunduğu saptandı.

 

Televizyon ve radyoda seçim reklamlarının süresi 209 saati aştı

 

Reklam takibi hizmet veren Nar Ajans’ın, kırk kanalda yayınlanan reklamları mercek altına aldığı araştırmaya göre,1 Mayıs – 6 Haziran arasında televizyonda 172 saati aşan toplam 18 bin 700 reklam spotu yayınlanırken, ilk sırada AKP’nin 7 bin 442 adet spotla yer aldığı belirlendi. İkinci sırada 6 bin 672 reklam spotuyla CHP yer alırken, MHP ise bin 264 seçim reklamıyla üçüncü sırada olduğu görüldü. DSP televizyonda yayınlanan bin 69 spotla dördüncü sırada bulunurken, MMP de 867 reklamla ilk beş içinde yer aldı.

 

Elliyi aşkın radyo kanalının tarandığı Nar Ajans’ın aynı incelemesinde, seçim pusulasında yer alan siyasi partilerden sadece üç tanesi radyoda reklam verdiği belirlendi. Toplam 37 saati aşan radyolardaki seçim reklamlarında, ilk sırada CHP yayınlanan 3 bin 652 spotla yer alırken, MHP de 660 reklam spotuyla ikinci sırada bulunduğu belirlendi. AKP ise radyoda yayınlanan 278 reklamla üçüncü durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.