Çelik o sözleri açıkladı

Çelik o sözleri açıkladı

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, önceki gün sarf ettiği "Bir kaç Mehmet" sözlerine açıklık getirdi

Çelik, "Ben 'PKK birkaç Mehmedi şehit etti diye Meclis'i toplayamayız' diye bir ifade kullanmadım. Orada asla bir küçümseme ifadesi yoktur. Bu çarpıtmayı yapanların şereften ve ahlaktan nasibi yoktur" dedi. CNN Türk'te açıklamalarda bulunan Çelik şöyle konuştu:

"ÖZÜR DİLEMEM ISRARLIYIM"

"Benim bu şekilde kullandığım bir ifade kesinlikle olmadı. Hüseyin Aygün'ü kaçırdılar, bugün de 11 vatandaşımızı kaçırdılar. Yarın başka eylem yaparlar. Biz bunlardan dolayı panik içine girersek, CHP'nin yaptığı gibi, biz hergün PKK'nın eylemine göre Meclis'i açıp kapatamayız. Böyle yaparsak biz PKK'nın psikolojik propagandasına destek oluruz. Benim demek istediğim budur. Özür dilenmesi gereken birşey olduğu zaman özür dilemek bir erdemdir. Ben özür dilenecek şeyler söylemedim. Bu sözde bir yanlışlık bulmadığım gibi bunda ısrarlıyım.

"ALNINI KARIŞLARIM"

Bana şehitlik dersi vermeye kalkanların alnını karışlarım. Biz şehitliğin gaziliğin ne olduğunu biliriz. Beni istifaya özüre davet edenler var. Ben gönülden yaralı olan şehit ailelerini incitecek birşey söylesem kendi kendimi affetmen. Dil sürçmesi de olabilir o zaman da bin kere özür dilerim. Benim böyle bir durumum yok. Ben söylediğim sözü bilen bir insanım. Şehitler üzerinden günlük polemik yapmak en basit kelimeyle ahlaksızlıktır."

"ŞUURSUZLUĞUN DİBİİNDE"

Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik sert sözlerine ise, "Bahçeli bizzat benim sözlerimi okuyarak değerlendirme yapsaydı böyle bir şuursuzluğa düşmezdi. Bana şuursuz diyor. Kendisi en dibindedir şuursuzluğun. Her açıklamasında ağız dolu hakaretler etti. Ona göre biz bölücülük planları yapan vatan hainleriyiz" yanıtını verdi.

"ÖYLE BİR AMACIM YOK"

Çelik, amcasının oğlunun PKK militanı olduğu ve girdiği bir çatışmada öldürüldüğü iddiası konusunda ise şunları söyledi: "Bir insan arı namusu taşa çalarsa böyle şeyler yapar. Ben bunlara cevap verem gereği bile duymadım. Benim böyle bir amcaoğlum yok. Türkiye'de en çok kullanılan dört soyisimden birine sahibim. Bu iddiaları ortaya atanlar birazcık namus şeref sahibiyse şimdi utanır sıkılırlar."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum