AK Parti ve CHP'lilerin 'Kader' tartışması

AK Parti ve CHP'lilerin 'Kader' tartışması

CHP’li Ali Koçal’ın Başbakan’ın “kader” sözlerini hatırlatan sözleri AKP ve CHP’liler arasında gerginliğe neden oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve CHP’liler arasında Zonguldak’ta yaşanan maden kazasıyla ilgili tartışma yaşandı. CHP’li Ali Koçal’ın Başbakan’ın “kader” sözlerini hatırlatarak “Başbakanın zenginliği de kader mi” şeklindeki sözleri AKP ve CHP’liler arasında gerginliğe neden oldu.

Meclis Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sırasında Genel Kurul’da “Zonguldak” tartışması yaşandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in maden kazasında yaşamını yitiren işçilere yönelik “güzel öldüler” sözüyle Başbakan Erdoğan’ın “kader” şeklindeki sözlerini hatırlattı. Bu sözlerin Zonguldak halkının acılarının üzerine tuz biber ektiğini söyleyen Koçal, “Ölümün güzeli, çirkini olmaz. Devlet adamlığına yakışan değerlendirmeler yapsınlar” dedi.

Başbakan Erdoğan’ı da eleştiren Koçal, “Başbakanın zenginliği de kader mi” dedi. Koçal’ın bu sözleri AKP milletvekillerinin tepkisine neden olurken, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç “Sen cenazede yoktun, Zonguldak’ta değildin konuşamazsın” diye bağırdı.

Koçal ise AKP’li Tunç’a “Siz oralara polis korumasında gelebildiniz, biz halkın arasındaydık” karşılığını verdi. AKP ve CHP milletvekilleri arasında gerginliğe yol açan sözlerin ardından CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici AKP Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan ile tartıştı. Gerginlik nedeniyle birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu ara verirken, CHP’li Koçal ve AKP’li Tunç’un birbirinin üzerine yürüdüğü görüldü. Milletvekillerini idare amirleri ve diğer milletvekilleri sakinleştirdi.(ANKA)

Etiketler :