AK Partili bir vekil daha istifa etti

AK Partili bir vekil daha istifa etti

Ak Parti Burdur milletvekili Hasan Hami Yıldırım düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini ve istifa gerekçelerini açıkladı.

AK Parti'de bir istifa daha geldi. Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Yıldırım'ın açıklamasından satırbaşları:

Sorun büyüyen Türkiye'nin önünü kesmek değildir. Komplo dış güçler çete örgüt değildir. Hele hele iktidara darbe girişimi hiç değildir. Bugünün Türkiye'sinde demokrasi dışı yöntemlerin acı tecrübelerini yaşayan bir milletin evlatları olarak kimsenin bunu istemeyeceği açıktır. 

Demokrasi talebidir. Vatandaş iktidar partisinden yolsuzlukları örtme, evime çocuklarıma özel hayatıma inancıma karışma, yapabiliyorsan bunları güvence altına al, alamıyorsan gölge etme demektedir. 

İnlerine kadar ineceğiz gibi açık hakaretleri bizzat Sayın Başbakan'dan duymanın yanında, iktidara yakın gazeteler ve sosyal medya hesaplarıyla Fethullah Gülen ve hizmet hareketine yönelik hakaretler yapılmaktadır. Bir sivil toplum hareketi yok edilmek istenmektedir. İktidar farkında olarak ya da olmayarak bu milletin ortak aklından sağduyusundan çok seslilikten demokrasiden giderek uzaklaşmakta ve maalesef otoriterleşme eğilimine girmektedir. 

İktidar sorumluluğu toplumun her bir ferdinin özgürlüğünün garantörü olmayı, yolsuzluğun üstüne kararlılıkla gitmeyi ve şeffaf olmayı gerektirir. Demokrasi insan hürriyetlerinin genişeltilmesi yatırım ve kalkınmadan daha önemsiz değildir. Bir ülkede eğer hukukun üstünlüğü tartışılır hale gelirse önce güven ve istikrar ardından piyasalar ve yatırımlar tehlikeye girer.

Böyle bir ortamda artık bu çatı altında kalmanın bu yanlışlara ortak olma anlamına geleceğini düşünüyorum. Bu sebeple AKP'den istifa ettiğimi belirtir saygılar sunarım. 

Bu kolay bir karar olmadı. Hakikaten bunu ifade ediyorum, önemli hizmetleri olan bir iktidar partisinden ayrılıyorum. İstenir ki, demokrasilerde siyasi partiler içinde de bu görüş farklılıkları ortaya konabilsin, partiden istifa etmeden konabilsin. Bunlar veya ortaya koyduğunuz görüşler dikkate alınabilsin. Geldiğimiz noktada bunun partim için de en azından benim açımdan mümkün olmadığını partinin içinde kalarak bu eleştirileri daha fazla yapamayacağımı gördüm. 

KAYNAK: YAVUZ GENÇ / ROTAHABER


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.