Yalçın Akdoğan 'Yeni Yetme Değilim!'

Yalçın Akdoğan 'Yeni Yetme Değilim!'

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Yeni yetmeler' ve Abdullah Gül ile Hayrünnisa Gül'ün 'saygısızlık yapıldı' açıklamalarına yanıt verdi.

Akdoğan, Gül çiftinin açıklamalarına, "Bundan sonraki süreçte de Sayın Gül’ün varlığını önemsiyorum ve onun yıpratılmaması, polemiklerin içine çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum" yorumu yapmakla yetindi.

YENİ YETME DEĞİLİM!

Arınç'ın açıklamalarına "Beni kast ediyorsa çok alınmam" diye karşılık veren Akdoğan, "45 yaşındayım. Bu tür yakıştırmaları ben üzerime almıyorum" dedi.

NTV canlı yayınına katılan Akdoğan'ın açıklamalarını satırbaşları şöyle:

GÜL ÇİFTİNİN AÇIKLAMALARI

Ben prensip olarak cumhurbaşkanlığı makamını eleştiri konusu yapmak polemiklerin içine çekmeyi doğru bulmayan bir insanım. Toplumun her kesiminin üstünde lideri olarak görmesi gereken çok önemli bir makamdır. Bu yüzden makamda kim olursa olsun, bu tür polemiklerin içine çekilmesini doğru bulmam. Abdullah Bey, AK Parti ailesinin bir ferdidir, kurucusudur, önemli misyonlar yüklenmiş bir insandır. Bundan sonraki süreçte de Sayın Gül’ün varlığını önemsiyorum ve onun yıpratılmaması, polemiklerin içine çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Onun için bu sorunuza cevap vermeyeyim. Bu biraz kim seviniyor kim üzülüyor... Bize yakın olan insanlar üzülüyor mu seviniyor mu biraz buna bakarak değerlendirmek gerekir.

BÜLENT ARINÇ BENİ KASTEDİYORSA...

Ben bu sürecin çok hassas olduğunu partinin bütünlüğünü korumanın her şeyin üzerinde bir hassasiyet olduğunu ve bu büyük zorlukları partinin bütünlüğünü koruyarak aştığımızı söyledim. Bu süreçte de genel başkan değişiyor, başbakan değişiyor, kongre yapıyoruz, herkesin gözü bizim üzerimizdeyken bu tür polemikler yapılmasını ben doğru bulmadığımı söyledim. Bülent Bey’le ilgili bir takım şeyler soruldu. Ben söylemlerindeki bütünlüğe bakarım ve bir problem algılamıyorum şeklinde daha uzlaşmacı söylemler içine girdim. Ama Twitter’da arkadaşlarımız arasında bir takım tartışmalar oldu. Ama bunlar dönüp dolaşıp bana delege ediliyor maalesef. Ben kendi kendime bir şey söylemem.

NE ÇOCUĞUM NE DE YENİ YETMEYİM

Partimizin ilgili kurumları hangi politikayı geliştirirse, hangi duruşu geliştirirse, Sayın Genel Başkanımız ortaya hangi kriterleri koyarsa ben bunları elbette AK Partili bir konuşan olarak bir sözcü olarak bunları dile getirmek durumundayım. Ben bunları dile getirdiğimde başkasını eleştiremeyenler dönüp beni eleştiriyorlar. Oysa ben kişi bazında bakmam, ben yeni Türkiye idealini savunurum. Bu ideale ve Tayyip Erdoğan’a kim karşıysa ben ona karşı olurum. Hiç kimseye karşı olmam hiç kimsenin de yanında olmak gibi bir amacım yok. Ne çoluk çocuğum, ne de yeni yetmeyim. Ben 45 yaşındayım birçok insanın bulunmadığı süreçlerin içinde bulunan bir insanım. Bu tür yakıştırmaları ben üzerime almıyorum. Parti büyüklerimizden birileri beni kastederek bir şey söylüyorlarsa bundan da çok alınmam doğrusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.