AK Parti yüzde 50’yi geçer ama…

AK Parti yüzde 50’yi geçer ama…

Başbakan Erdoğan, milletvekili seçimleri konusunda temkinli konuştu. Çünkü Erdoğan'a öyle bir uyarı gelmişti ki...

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran seçimlerinde 315-335 milletvekili çıkaracakları yönünde tahmininde bulunması üzerine bu konu tartışılmaya başladı. AK Parti 2007 yılındaki son genel seçimlerde yüzde 46.6 oy oranıyla 341 milletvekili çıkarmıştı.


Bu soru NTV’de Oğuz Haksever’in sunduğu 20 Haber programına konuk olan Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir’e de soruldu. Demir, Başbakan Erdoğan’ın neden temkinli yaklaştığını “Üstü kapalı bir şey söylemeye çalışıyor. “ sözleriyle ifade ederek “Son illere göre milletvekili düzenlemesi ile seçim tablosu değişti. Bu durum AK Parti’nin aleyhinde bir tablo ortaya çıkardı.” dedi.

ERDOĞAN’A ÖZEL SEÇİM UYARISI
Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan son anketlerde MHP’nin oy oranının yüzde 10 barajının üstünde göründüğü için anket sonuçları AK Parti için yüzde 47-48-49-50’i gösterse de milletvekili sayısının düştüğü hesaplanıyor. O yüzden Başbakan’ın verdiği rakam alçak gönüllülükten ziyade son derece temkinli bir rakam.  Son düzenleme ile birlikte hangi ilde milletvekili sayısının seçime nasıl yansıyacağını kestiremiyorlar. Ben Başbakan’a oyumuz 2007 seçimlerine göre artabilir ama milletvekili sayımız azalabilir, diye de özel bir uyarıda bulunulduğunu da biliyorum.”  
 

Moralhaber.Net 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.