AK Parti'de 150 vekil tekrar aday oldu

AK Parti'de 150 vekil tekrar aday oldu

AK Parti’de seçime gidilecek isimlerin büyük kısmı haftasonu 19 saat süren toplantının ardından netleşti. Üst Kurul toplantısında, toplantıda üç dönem kuralına takılmayan 150 vekille yola devam kararı alındı.

Star’ın haberine göre, AK Parti Genel Merkezi’nde liste mesaisine yoğun bir şekilde devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, mevcut vekillere öncelik verdi. Davutoğlu’nun, 19 saat mesai yaptığı üst kurulda, önce mevcut milletvekillerinin durumlarını görüştüğü öğrenildi. Üç dönemini dolduran milletvekillerinin liste dışı kalacağı AK Parti’de, mevcut milletvekillerinde çok büyük değişime gidilmeme eğiliminin gösterildiği ve 150’den fazla ismin tekrar listelerde yer aldığı kaydedildi. Davutoğlu, milletvekili listelerine son şeklinin verileceği üst kurul toplantısına cumartesi günü başladı ve ilk gün mesaisi 19 saat sürdü. Toplantıda öncelikle mevcut milletvekillerinin durumlarının görüşüldüğü belirtildi. Milletvekillerinin değerlendirilmesinde Meclis performanslarının yanı sıra, seçim bölgelerindeki kamuoyu desteğine de bakıldı. Meclis’te çok devamsızlık yapan milletvekilleri ile haklarında önemli bir olumsuzluk bulunan vekillerin liste dışı bırakıldığı bildirildi. Kendileriyle ilgili belirgin olumsuzluk durumu olmayan milletvekillerinin ise tekrar listelere konulmasına karar verildiği bildirildi. Mevcut vekillerden 150’den fazla ismin tekrar listelerde yer alması bekleniyor.

Büyükşehirler sona kaldı

Üst kurulda, alfabetik sırayla küçük illerin görüşülmesine devam eden Davutoğlu, milletvekili sayısı az olan illeri tamamladıktan sonra Büyükşehirlere geçecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük iller ise görüşmelerin sonuna bırakıldı. İstanbul’un, en son görüşüleceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.