AK Partide büyük revizyon

AK Partide büyük revizyon

3 Ekim'de Başkent'te yapılacak büyük kongrede Başbakan Erdoğan'ın parti yönetiminde büyük bir revizyona gideceği konuşuluyor.

Yerel seçimlerin ardından kabinede köklü değişiklikler yapan Başbakan Erdoğan'ın benzer değişimi parti yönetiminde de yapması bekleniyor. 3 Ekim Cumartesi günü yapılacak Büyük Kongre'de parti yönetiminde önemli revizyon olacak.

Başbakan Erdoğan ilk olarak MKYK'da değişikliğe gidecek; Erdoğan'ın 50 kişilik Merkez Karar Yürütme Kurulu listesinin yarısından fazlasını değiştireceği belirtiliyor. Başbakan Erdoğan'ın genel seçimde Meclis'e giren genç vekiller ile Meclis dışından bazı isimleri MKYK'ya alması bekleniyor.

Ancak AK Parti'de gözler MYK'da yani 16 kişilik Merkez Yönetim Kurulu'ndaki değişiklikte olacak. Başbakan MKYK'nın 50 kişilik listesinden 12 ismi partinin en üst yönetim organı olan MYK'ya alacak. Genel Merkez'de kulislerin arttığı şu günlerde kimlerin gideceği ve yerlerine kimlerin geleceği konuşuluyor.

MYK listesinin oluşturulmasında tek yetkili isim Başbakan Erdoğan olacak; yani 12 kişilik üst yönetimi Başbakan tek başına belirleyecek.

Erdoğan'ın MYK'da ciddi bir değişiklik yapması bekleniyor; 12 kişiden 7'sini değiştireceği belirtiliyor. Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in parti yönetimine girmesine ise kesin gözüyle bakılıyor. Çelik'in ya Siyasi İşlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına ya da Tanıtım ve Medya'dan sorumlu genel başkan yardımcılığına getirileceği konuşuluyor.

Cafer Tayyar Kala / Samanyolu

Etiketler :