AK Parti'den İzmir atağı

AK Parti'den İzmir atağı

Ak Parti 2014 yerel seçimlerinde İzmir'i almayı hedefliyor.

 

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Toplantısına üç bakan katıldı. Kongre havasında geçen toplantıda gündem yerel seçimler vardı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım "ortak" diye hitab ettiği Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İzmir için iyi bir belediye başkan adayı olacağını ima etti.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı'nın misafirleri vardı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımı toplantının havasını değiştirdi.

Üç bakan da konuşmalarında Mart 2014'deki yerel seçimleri hedef gösterdi.

Günay: "Bu seçimlerde Ege'de AK Parti'in bayrağını dalgalandıracağız"

Bakan Günay, "Bütün bunlardan daha ilerici, daha demokrat ve Türkiye'yi sivilleştirme gayreti içinde olan Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçimde de İzmir'i kazanamazsa bunu kime nasılanlatır? Bu yerel seçimlerde AK Parti'nin o Türkiye'yi dönüştüren, dünyaya ve bölgesine barış getiren ilerici, yenilikçi, dönüştürücü bayrağını Ege'de dalgalandıracağız" dedi.

Binali Yıldırım'dan Günay'ı işaret etti ama...

Bakan Binalı Yıldırım da "ortak" diye hitab ettiği Bakan Günay'ın İzmir için iyi bir belediye başkan adayı olacağını ima etti.

Yıldırım, "Bu ortaklık İzmir siyasetinin ortaklığıdır. Ortak, kampanyayı başlattı, 2014kampanyasını resmen açtı. 2013 yılının başındayız, bizim ortak sezonu açtı. Biz de artık ne lazımsa onun açtığı bu yolda yürüyeceğiz. Ama sayın bakan konuşurken böyle içimden geçti ne güzel başkan, İzmir böyle bir başkana çok layık diye... 'Yok' diyor ben emekli oluyorum, gerialdım" diye konuştu.

Davutoğlu'ndan "dava aşkı" tavsiyesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konuşmasında bir bakan olarak değil bir hoca olarak tavsiyelerde bulundu. Gençliğe başarı için özgüven, donanım, kardeşlik ile başladığı tavsiyesini dava aşkı ile bitiren Davutoğlu, "Dava aşkı ve misyon. Bu misyonun bugünkü karşılığı inşallah 2014 yılında ufuk şehri olan İzmir'in kendisini hak ettiği yerel yönetimleri kazandıracak kadrolara devretmesidir. Bunu için de hep beraber büyük bir gayret içinde çalışacağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.