AK Parti'den olay TÜSİAD ve Cemaat iddiası

AK Parti'den olay TÜSİAD ve Cemaat iddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati'den ilginç bir çıkış geldi. Nebati, Cemaat'in TÜSİAD'a şantaj yaptığı imasında bulundu.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer'in “Devlet içinde paralel yapı göremiyorum” şeklindeki açıklamasının nedeninin Cemaat'in tehdidi olabileceği öne sürüldü.

Türkiye gazetesinin manşetinde yer alan, 'TÜSİAD tehdit mi ediliyor?' başlıklı haberde, TÜSİAD Başkanı Dinçer'in “Muhatabımız Cumhurbaşkanı değil, başbakan” şeklindeki sözlerinin tartışmanın ikinci ayağını oluşturduğu belirtildi.

Haberde, Başbakan, bu sözlere tepki olarak TÜSİAD'ın toplantılarına katılmama kararı alması anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi:

Hemen hemen bütün büyük patronların dinlendiğinin ortaya çıkmasına rağmen Dinçer'in neden paralel yapıya kalkan olduğu merak edilirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati'den ilginç bir çıkış geldi. Paralel yapının TÜSİAD'a şantaj yaptığı imasında bulunan Nebati, Türkiye'de herkes dinlendi. Darbe girişiminde çıkabilecek bir kaosun neticesinde herkesi zapturapt altına almak üzere oluşturulmuş bir senaryonun parçası olarak TÜSİAD'ın üyeleri de dinlenmiş. Üç ay önce 'Biz de dinlendik, paralel yapının dinlemeleri hukuksuzdur, ahlaksızlık' şeklindeki söylemlerin bu noktaya gelmiş olması; aslında dinlemelerin nereye kadar gittiğini, elde edilen şantaj aletlerinin hangi noktalara vardığını göstermesi açısından vahim” dedi.

BELLİ GÜÇ ODAKLARIYLA HAREKET EDİYOR

Nebati, TÜSİAD Başkanı'nın “Muhatabımız Cumhurbaşkanı değil, Başbakan'dır” sözlerinin ise algı operasyonu olduğunu söyledi. Nureddin Nebati, şöyle devam etti:“Cumhurbaşkanımızla başbakanımız arasındaki diyalogun dört aydır en üst seviyede devam ediyor olması, bu birlikte hareketin Türkiye'ye kazandırdığı ivme ve siyasal anlamda gücün artırılmış olması, güç odaklarını rahatsız ediyor. TÜSİAD bir sivil toplum kuruluşu olmanın gereğini yapmıyor. Zikzaklar çizip konjonktüre göre hareket ediyor. İş adamı kulübü olmasından ziyade siyasal bir muhalefet gibi davranıyor. Bu siyasal muhalefeti rejime değil de milletin sesi olan hükümete ve siyasal partilere karşı yapıyor. Belli güç odaklarıyla hareket ediyor.”

BAKANLAR NE DEDİ?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş TÜSİAD Başkanı'nın açıklamasının talihsiz ve anlamsız olduğunu söyledi. Kurtulmuş “Cumhurbaşkanımızı 'tanımıyoruz' manasında söylüyorsa kusura bakmasınlar Cumhurbaşkanımız da TÜSİAD'ı tanımaz. Ben Haluk Bey'in bunu kastetmediğini ümit ediyorum” diye konuştu. Tartışmalara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise “TÜSİAD Başkanının Cumhurbaşkanımızla ilgili kurduğu cümle üçüncü sınıf bir zihniyetin ürünü. TÜSİAD yönetiminin bu cümleyi kınamaması da bu üçüncü sınıf zihniyetin 'kurumsal' olduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Emniyet içindeki 'paralel yapı'nın Rahmi Koç'tan Arzuhan Yalçındağ'a, Nihat Özdemir'den Turgay Ciner'e kadar aralarında TÜSİAD üyelerinin de bulunduğu birçok iş adamını sahte isimlerle dinlediği ortayı çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.