Ak Partiye dev katılım gerçekleşti

Ak Partiye dev katılım gerçekleşti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye 2023'e yürüyor programında partiye 3 bin 800 rozet taktı. AK Parti'ye katılanlar arasında TV oyuncusu Rafi ve MHP'den istifa eden belediye başkanı da bulunuyor

Ankara'nın Beypazarı ilçesi Belediye Başkanı Cengiz Özalp, MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen ''Türkiye 2023'e Yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor'' etkinliğine katılan Belediye Başkanı Özalp, törenle AK Parti'ye geçti.

Cengiz Özalp törende yaptığı konuşmada, ilçesine ve ülkesine katkıda bulunmak için AK Parti'ye katıldığını ifade ederek, ''Bunun için Sayın Başbakanımızdan izin istedim. Tevazu gösterdiler, beni de içlerine adılar. Herkese çok teşekkür ederim'' dedi.

Bu arada CHP'den istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Tinç ile Demokrat Parti'den istifa eden Beypazarı'na bağlı Kırbaşı beldesinin Belediye Başkanı Mustafa Atak da AK Parti'ye katıldı.

Tinç de konuşmasında, ''CHP'yi 30 yıldan fazla sırtında taşıdığını artık ülkede huzur ve güven ortamı istediğini'' söyledi. Mustafa Tinç, ''Alevi bir yurttaş olarak sesimi buradan yükseltiyorum. Ben ve benim gibi gerçekten demokrat Aleviler CHP'nin arka bahçesi değiliz'' diye konuştu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ise törende 3 bin 800 kişinin partilerine katıldığını vurgulayarak, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılanları tebrik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise ''Evinize hoş geldiniz'' dedi. Erdoğan daha sonra partiye katılanlara rozetlerini taktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı Ergenekon davası sanıklarının CHP ve MHP'den milletvekili adayı olacaklarına ilişkin haberlerle ilgili, "Her siyasi parti bu tür tasarruflarda, gerek Seçim Yasası'nın gerek yasalarımızın elverdiği çerçeve içerisinde istediği şekilde hareket eder. Tabii istediği şekilde hareket ettikten sonra da onların hareketinden çok milletimizin takdirleri çok çok önemlidir. Milletimizin takdirleri de bireysel değildir, milletimizin takdirleri geneldir. Bunu yansımasını da en güzel şekilde Haziran 2011'de görürüz" değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, İstanbul'daki taraftar eylemine katılanları da, 'belli bir siyasi parti tarafından organize edilen grupçuklar' olarak nitelendirdi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen AK Parti'ye katılım töreninden ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Bir gazetecinin 'Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 18. yılı olması dolayısıyla soruyorum. 18 yıl içinde Mumcu'nun katillerinin arkasındaki güçlerle birlikte ortaya çıkarıldığını düşünüyor musunuz?' şeklindeki sorusu üzerine, olayın zanlılarının yakalandığını, tutuklu olarak da mahkemelerinin sürdüğünü söyledi. Erdoğan, bugüne kadar olan sürecin yargıya ait süreç olduğunu belirterek, "Bu yürütmeyle alakalı bir süreç değil. Tabii biz temenni ederiz ki, bir an önce burada da yargı kararını vermiş olsun ve gerek aile, gerek millet, gerek bizler de devletçe netliğe kavuşması sebebiyle huzur bulalım" dedi.

ERDOĞAN ÇIKARKEN SORULARI CEVAPLADI

ERGENEKON SANIKLARININ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI

Bazı Ergenekon sanıklarının CHP ve MHP'den milletvekili adayı olacaklarına yönelik haberlerin anımsatılması üzerine Erdoğan, "Her siyasi parti bu tür tasarruflarda, gerek Seçim Yasası'nın gerek yasalarımızın elverdiği çerçeve içerisinde istediği şekilde hareket eder. Tabii istediği şekilde hareket ettikten sonra da onların hareketinden çok milletimizin takdirleri çok çok önemlidir. Milletimizin takdirleri de bireysel değildir, milletimizin takdirleri geneldir. Bunu yansımasını da en güzel şekilde Haziran 2011'de görürüz" dedi.

"İSRAİL'İN MAVİ MARMARA RAPORU SİPARİŞLE HAZIRLANDI"

İsrail'in, Mavi Marmara ile ilgili olarak, 'İsrail askerlerinin müdahalesinin uluslar arası hukuka uygun' olduğuna ilişkin raporunun sorulması üzerine Erdoğan, bunun sipariş üzerine hazırlanmış bir rapor olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kendi ülkesinde hazırlatılan bir raporun kıymeti harbiyesi olabilir mi? Şu anda Cenevre'den çıkar sesi, çıkan raporu gördünüz. Bu olayın uluslar arası sularda, alçakça, vahşice bir olay olduğu o raporda ifade edildi. Şu anda yapılmakta olan panel çalışmaları devam ediyor. BM'nin bu konuda yakın takibi var; bizler bu işin takipçisiyiz. Yani benim nezdimde bu hazırlanan raporun kıymeti harbiyesi, geçerliliği yoktur" diye konuştu.

CHP'nin 1980'lerde yaşanan olaylarla ilgili 'Hakikat Komisyonu' kurulması önerisi ile ilgili bir soruya da Başbakan Erdoğan, "O onların kendi takdiridir. Bizim için önemli olan bunun içeriğidir. Zarf-mazruf meselesi Biz zarfla değil, mazruflu uğraşıyoruz" karşılığını verdi.

"NE KADAR GİZLİ KAPAKLI ŞEY VARSA AÇIĞA KAVUŞSUN"

Balyoz Darbe Planı kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı'nda arama yapıldığının hatırlatılması ve burada örgütün 2008'e katar aktif olduğu, darbe planlarının gerçek olduğuna ilişkin bilgilere ulaşıldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Burada açıklamalar olmadıktan sonra, benim şu anda bir açıklama yapmam doğru olmaz. Şu anda bunlar artık savcılık elinde olar dosyalar, savcılığın bizzat yapmış olduğu bir operasyon ve dosyaların hepsi kendisinde ve süreci de bizzat kendisi yürütüyor. Temennimiz odur ki, ne kadar gizli kapaklı şeyler varsa bunlar açığa kavuşsun ve ülkemiz de bu tür şeylerde şeffaflık olayını gerçek yüzüyle görmüş olsun."

AKTÜTÜN'DEKİ SİLAHLAR

Başbakan Erdoğan Aktütün Karakolu yakınındaki bir depoda bulunan silahlarla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, bu konuda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'den bilgi aldığını dile getirdi. Erdoğan, "Bu bilgilere göre, geçmişten itibaren çevrede bulunmuş ve taşınma esnasında da bunların orada hurdalık diye ifade edilen bölgede bzyapıyoruz. Bu düzenlemeye göre gerek Polis Akademisi mezuırakılmış olan, bir kısmı unutulmuş olan silahlar mahiyetinde. Bunların da zaten çok büyük sayıda olmadığını, tamamıyla bunların aramalarda ya da ele geçirilen silahlar olduğu mahiyetinde. Kendi envanterinde olmayışları da buradan geliyor" dedi.

LÜBNAN'DAKİ SİYASİ KRİZ

Lübnan'da yaşanan siyasi krizin çözümü için yapılması planlanan uluslar arası toplantı yapılması kararı ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, bu sürecin şu anda bir kesintiye uğradığını söyledi. Erdoğan, "Lübnan şu anda kendi içinde kendisi olayı çözme konumunda. Parlamento kendi içinde başbakanını tayin etme kararında, bunun adımını atacaklar. Temennimiz odur ki, parlamento kendi içinde yapacağı bu seçimle kararını en isabetli, en hayırlı şekilde versin. Ve bir an önce Lübnan'daki bu çözümsüzlük de çözüme kavuşmuş olsun" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'YE KATILIMLAR GÜMBÜR GÜMBÜR DEVAM EDER"

Ramiz Ongun, Mehmet Ağar gibi isimlerin AK Parti'ye katılacakları yönünde çıkan haberlerle ilgili bir soruya ise Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Bu tür katılımlar olduğunda bunları biz gizli yapmayacağız, açık yapacağız. Ben de gazetelerden bazı şeyleri okuyorum. Şu anda bu söylediklerinizin bizimle herhangi ilgili bir yanı yok. Ama netleştiğinde, herhangi bir şey olursa zaten biz onu ya grup toplantımızda veya partimizin herhangi bir toplantısında açıklarız. Aynen böyle gümbür gümbür bu katılımlar devam eder" diye konuştu.

"BUNLAR, TOPU BOMBA DİYE KARAKOLA GÖTÜRÜRLER"

Bir gazetecinin, 'İstanbul'da tüm taraftarların bir araya geldiği bir eylem oldu. Ama size karşı yapılmış, Galatasaray Stadı açılışında' sözleri üzerine, "Tüm taraftarlar dediğiniz kaç kişiydi? Kimler tarafından organize edildi? Bunlara bakın. Bakın böyle grupçukların belli bir siyasi parti tarafından organize edilen, bu tür olayların hiçbir zaman bizim futbol severleri, spor camiasını ilgilendiren bir olay olmadığını gönül rahatlığıyla ifade ederim. Bunların topu eline verseniz bomba diye karakola götürürler. Ama bunlar karakola da götürme niyetinde olanlar değildir; başka yere götürürler" diye konuştu.

Etiketler :