AK Parti'yi zafere taşıyan şifreyi açıkladı

AK Parti'yi zafere taşıyan şifreyi açıkladı

AK Parti Milletvekili Mehdi Eker seçimlerde başarılı olmalarının sırrını şöyle anlattı: Alanda iri kıyım bir adam bir eliyle Rabia, diğeriyle bozkurt işareti yapıyordu. Yanındaki ise Kürtçe slogan atıyordu. Olay bu

AK Parti İstanbul Milletvekili, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerbazı gazeteciler ile yaptığı sohbette 1 Kasım seçimlerinde memleketi Diyarbakır yerine Kürt kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı İstanbul 3'üncü Bölge'ye kaydırıldığını hatırlattı. Eker, Türkiye'de bir seçim bölgesinde en çok milletvekili sayısını kendilerinin çıkardıklarını, oylarını 350 bin arttırdıklarını bildirdi. Eker, bunlardan 50 binin HDP, 46 bininin de MHP'den geldiğini ifade ederek, şöyle dedi:

KENDİ DİLLERİNDEN KONUŞTUM

"Ev ev dolaştık. Vatandaş 7 Haziran'da 'AK Parti nasılsa tek başına iktidar HDP'ye oy verelim barajı geçsin. Çözüm sürecine de katkı sağlar' dedi. Tablo buydu. 'HDP'ye oy vermezsek Kobani olayları gibi olaylar çıkar' diye düşünenler vardı. Bu iki başlık üzerinden konuştum. Çözümün yegane taşıyıcı gücü AK Parti'ydi. HDP bizden aldığı oyu götürdü terör örgütlerine ciro etti. Ben bu insanlara, kendi dillerinden konuştum. Kendi örfleri ve gelenekleri ile konuştum. Benim onlardan biri olduğumu hissettiler. Kürt seçmen üzerinde bu çok etkili olan bir yöntem."

MHP'Lİ BAHÇELİ'YE TEPKİLİ

AK Parti, tek başına iktidarı kaybetmesi sonrası yaşanan sürecin oyların artmasında etken olduğunu ifade eden Eker, MHP'den gelen oyların Bahçeli ve parti yönetimine tepkiden kaynaklandığını söyledi. Eker, partisinin tüm Türkiye'yi kucakladığını bunun sonuçlarını da gördüklerini belirtti. Eker "Seçim gecesi konuşma yaptım, bir şiir okudum. Millet tezahürat yapıyor. İri kıyım bir adam bir eliyle Raiba, öbürü ile bozkurt işareti yapıyor, öteki Kürtçe slogan atıyor. Ben bunları otobüsün üzerinde gördüm. Bir yandan Kürtçe slogan bir yandan bozburt işareti, bir yandan Rabia işareti" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.