Akademisyenlerden Kılıçdaroğlu'na MHP uyarısı

Akademisyenlerden Kılıçdaroğlu'na MHP uyarısı

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin başkanlık konusundaki sürpriz çıkışının ardından bir grup akademisyenle bir araya gelerek beyin fırtınası yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlıksistemi konusunda “fiili durumun sona erdirilmesi” yönündeki sözlerinin ardından CHP’de kırmızı alarm verildi.

Habertürk gazetesinden Düzgün Karadaş'ın haberine göre, Bahçeli’nin bu çıkışından birkaç gün sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM üyesi ve Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Derneği (SESADER) Başkanı Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın koordinasyonunda bir grup akademisyenle buluşarak beyin fırtınası yaptı.

"SADECE CHP KARŞI ALGISI YIKILMALI"

Başkanlık sistemi tartışmalarının değerlendirildiği toplantıda akademisyenler, “CHP, parlamenter sistemden yana olan Meclis’teki ve Meclis dışındaki bütün partilerle dirsek temasına geçmeli. ‘Başkanlık sistemine sadece CHP karşı çıkıyor’ algısı yıkılmalı” önerisinde bulundu.

"MHP İLE KÖPRÜLER ATILMASIN"

“Bahçeli’nin yaptığı açıklamadan dolayı MHP ile köprülerin atılmasından kaçınılmalı”diyen akademisyenler, “Çünkü MHP de özünde parlamenter sistemden yana olduğunu belirtiyor. Bu yüzden MHP ile diyalog ve işbirliği kapısı açık tutulmalı. Aksi tutum milliyetçi-muhafazakâr bir yapıya sahip olan MHP tabanının olası bir referandumda başkanlık sisteminden yana tavır almasına yol açabilir” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.