Akaydın izniyle misyonerlik

Akaydın izniyle misyonerlik

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bira festivalinden sonra ücretsiz İncil dağıtılmasına da izin verdi...

Antalya’da, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle Katolik St. Paul Kilisesi tarafından şehir merkezinde ücretsiz İncil dağıtıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan iki günlük izin alan St. Paul Kilisesi üyeleri Kışlahan Meydanı'nda, Hz. İsa’nın doğumunu kutladıkları Noel Bayramı sebebiyle ücretsiz İncil ile Hıristiyanlık inancının anlatıldığı kitaplar dağıttı. Kışlahan’daki araç trafiğine kapalı yolda stant açan kilise mensuplarının ücretsiz dağıttığı kitaplar arasında İncil’in yanı sıra Zirve Yayınları’na ait İncil’in Türkçe çevirisi, Josh McDowell’e ait ‘Tanık, Marangozdan da Öte’ ile Engin Duran’a ait ‘Özgür Adam’ yer aldı. Kilisenin rahip yardımcısı Erkan Fırat, her yıl aralık ayının son haftasında tüm dünyada Hz.İsa’nın doğuşunun kutlandığını belirterek, “Sağ olsun Antalya Büyükşehir Belediyesi bize tiyatro salonunu açtı. Biz bu sene Noel Bayramı’nı belediyeye ait tiyatro salonunda kutlayacağız.” dedi. Erkan Fırat, neden ücretsiz İncil dağıttıkları sorusuna, “Türkiye’de insanların okuma alışkanlığı yok. İnsanları okumaya teşvik etmek için dağıtıyoruz. Ücretli kitap satışlarımız da oluyor ama bugün Noel’den dolayı Antalya halkına bir hediyemiz olsun diye kitaplarımızı ücretsiz dağıtıyoruz. Kitaplarımızın hepsi Hıristiyan inancını anlatıyor.” cevabını verdi. Hıristiyanlık inancının anlatıldığı kitaplardan alan Mustafa Karaaslan, İncil hakkında çok fazla bilgisi olmadığını fakat arkadaşlarıyla sürekli bu konu hakkında konuştuklarını, kitapları da merak ettiği için aldığını söyledi.

Esnaf Ali Yılmaz ise Müslüman bir ülkede İncil dağıtılmasını doğru bulmadığını ifade ederek, ücretsiz İncil dağıtılmasına izin CHP’li Büyükşehir Belediyesini ve Başkan Mustafa Akaydın’ı suçladı.

Türklerin yabancı bir ülkede Kuran’ı Kerim dağıtmasına gösterilecek tepkiyi düşünemediğini ifade eden Yusuf Özcan isimli vatandaş da “Antalya’da misyonerlik faaliyetleri arttı. Türkiye’yi alttan alta yavaş yavaş fethediyorlar.” değerlendirmesinde bulundu. (CİHAN)

Etiketler :