Akaydın'dan şaşırtan teklif !

Akaydın'dan şaşırtan teklif !

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, olaylı bir şekilde Türkiye'den ayrılan Kusturica'ya öyle bir teklifte bulunmuş ki...

Antalya Altın Portakal Jüri Üyeliğine davet edilen, ancak Bosna'daki savaşa (1992-1995) ilişkin sözlerine gelen tepkiler nedeniyle Türkiye'den ayrılan Emir (Nemenja) Kusturica, Türkiye'de yaşadıklarıyla ilgili Sırp basınına demeç verdi.

Kusturica, Sırbistan'ın ''Politika'' gazetesine verdiği röportajda, kendisine gösterilen tepkileri çok ''anlamsız'' bulduğunu ifade ederek, tüm filmlerinin Türkiye'de gösterildiğini ve 10 kez de Türkiye'dekonserverdiğini söyledi.

Tepkileri Antalya'da yerel yönetimde iktidarda bulunmayan AK Parti'nin başlattığını ileri süren Kusturica, ''İstanbul'daki siyasetçilerin Antalya'daki sosyal demokratlara bir darbe vurmaları için ben uygun bir sebeptim'' dedi.

Kusturica, Antalya'da sosyal demokratlarla yaşanan gerginliğin ''meşale taşıyıcısının'' Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olduğunu iddia ederek, ''Tüm bunlara rağmen orada çok güzel bir şey yaşadım. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın fahri hemşehrisi olmamı teklif etti'' diye konuştu.

Emir Kusturica Antalya'ya gelmiş ve ardından tartışma başlamıştı:

Etiketler :