Düzce'de "Sevgi Dili" söyleşisi

Düzce'de "Sevgi Dili" söyleşisi

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, "Gelecek nesle yatırım yapmalıyız.

DÜZCE (AA) - TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, "Gelecek nesle yatırım yapmalıyız. Yaptığımız yolları, binaları kullanacak olan gelecek nesil. Onları hem eğitime motive etmek hem de kendilerini misyon ve vizyonları olarak mutlu etmemiz gerekiyor" dedi.

Keşir, Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Sevgi Dili" söyleşisinde yaptığı konuşmada, madde bağımlılığının çağın en önemli sorunlarından olduğunu, gelecek nesillere yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

Keşir, şunları kaydetti:

"Çok büyük denklemin parçalarının eksik olduğu ortaya çıktı. Toplumda saygı, sevgi görülmüyorsa pek çok sebepleri var. Haluk Piyes de bunları çok güzel anlattı. Bizi son derece destekledi. Onu burada misafir etmekten çok mutlu olduk. Ben hep bunu söylüyorum. Gelecek nesle yatırım yapmalıyız. Yaptığımız yolları, binaları kullanacak olan gelecek nesil. Onları hem eğitime motive etmek hem de kendilerini misyon ve vizyonları olarak mutlu etmemiz gerekiyor. O anlamda Haluk Bey gençlere iyi bir örnek. Bizi kırmayarak geldiği için teşekkür ediyorum."

Oyuncu ve yönetmen Haluk Piyes ise bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Piyes, söyleşinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yaklaşık 25 yıldır sosyal danışmanlık yaptığını anlatan Piyes, günümüz gençliğinin en büyük sıkıntısının madde bağımlılığı olduğuna dikkati çekerek, "Her fırsatta gençlere aşılar vermeye çalıştım. Bağımlılıktan kurtulmanın yolu sevgi aşısıdır. Bu aşıları alan insanlar bağımlılık tuzaklarından uzak duruyorlar. Özellikle aile içi sevgi aşısı çok çok daha önemli. Aile içinde 'seni seviyorum' diyebilmeliyiz. Bunu aşılamaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Bağımlılıkların temelinde yatan sıkıntılardan birinin de muhabbetsizlik olduğunu aktaran Piyes, şöyle devam etti:,

"İlk etapta ailemizle olmadığımız vakitlerde, babamızdan 'seni seviyorum' sözünü duymadığımızda, başka yerlerde bu sevgiyi alabiliyoruz. İşte bunu kötü arkadaşlıklarda ya da örgütlerde bulabiliyoruz. Buradan gençlere değil de gençlerin ailelerine seslenmek gerekiyor. Aileler sevgi yelpazesini geniş tutup, 'seni seviyorum' diyerek onlarla muhabbet dolu olsunlar. Eşlerini de sevsinler. Erkekleri biliyoruz ne zaman eşlerine seni seviyorum diyorlar. Bunu söylemek istiyorum. Çocuklarda da sorun var. Evlatlar olarak bizim de babalarımıza dönmemiz lazım. Şeytanın bacağını, kısır döngüyü kıralım. Eğer vefat ettilerse dua edelim. Yaşıyorlarsa seni seviyorum diyelim." ifadelerini kullandı.

Söyleşinin sonunda katılımcılara Haluk Piyes'in başrolünü oynadığı ve yönetmenliğini yaptığı "Ateş" filmi izlettirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.