Ege'de Az para çok futbol

Ege'de Az para çok futbol

Mütevazi kadro, düşük bütçe... Üstelik en önemli silahı Gekas'ı kaybederek sezona başladı Akhisar Belediye. Ancak iki sezondur ligin en güçsüz takımı olarak görülmelerine rağmen, tarih yazmaya devam ediyorlar.

Akhisar Belediyespor geçtiğimiz sezon Süper Lig’e çıktığında büyük bir başarı elde etmişti. Ancak mütevazi kadrosu ve düşük ekonomik gücü nedeniyle daha sezon başlamadan, “Ligden düşecek takım” olarak ilan edildi. Buna rağmen sergilediği müthiş mücadele ve güzel futbolla lige tutunmayı başardı. Bunda Gekas’ın payı büyüktü ve yeni sezona Yunan golcüyü kaybederek başladılar. Sezon öncesi tahminler yine aynıydı: Akhisar bu kez kesin düşer...

Gekas’ı unutturan adam!

Hamza Hamzaoğlu ve öğrencileri bu tahminleri yanılttı, sezona fırtına gibi girdi. 6 haftada 10 puan topladı. Dün rakip Galatasaray’dı. Yeşil-Seyahlılar’a şans veren yine çok azdı. Hamza Hamzaoğlu’nun ekibi, sezon başında Gekas’ın yerine bedelsiz transfer edilen ve yılda 250 bin Euro’ya kazanan Niasse’nin iki golüyle öne geçti. 90 dakikanın hiçbir anında oyunu çirkinleştirmedi. Drogba’nın golünden sonra bile güzel futbol oynamaya çalıştı.

Evinde kaybı yok

Akhisarlı futbolcular, Galatasaray’ın son dakikalarındaki baskısına rağmen bir pozisyonda bile kendilerini yere bırakıp zaman kazanmaya çalışmadı. Hamzaoğlu, mütevazi kadrosuyla Trabzonspor’un ardından yıldızlar topluluğu Galatasaray’ı da dize getirdi. Rakibine ilk mağlubiyetini tattırarak yine alkışı hak etti. Akhisar Belediye bu galibiyetle sahasındaki 4. maçtan da 3 puanla ayrılmış oldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.