Akif Beki: Bu havuz değil mi

Akif Beki: Bu havuz değil mi

Akif Beki, Fethullah Gülen için gazete ve TV satın alıp onun sesi gibi hareket edenlerin Başbakan Erdoğan'ın Fatih Saraç'la konuşmasını eleştirmeye hakkı olmadığını savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Habertürk Yönetim Kurulu üyesi Fatih Saraç arasında yapılan telefon görüşmesinin yankıları devam ediyor. Erdoğan bu görüşmede Fatih Saraç'tan Habertürk'teki yayınlarda yapılan hatalara dikkat etmeleri gerektiğini söylüyordu. 

MEDYADA HAVUZ TARTIŞMASI

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından medyada "basın özgürlüğü ve medya havuzu" konusunu yeniden tartışmaya açıldı. Kimisi Erdoğan'ı ve Habertürk yönetimini eleştirirken kimisi ise aynı durumun Cemaat kanadı için de geçerli olduğunu savundu. 

"PEKİ BU HAVUZ DEĞİL Mİ?"

Hürriyet yazarı Akif Beki, Koza Grubu'nun patronu Akın İpek'i kastederek "Pensilvanya'ya "Gazete kurdum, yoluna feda olsun" dediğini hatırlattı. 

Tuncay Özkan yönetimindeki Kanaltürk TV, Akın İpek tarafından satın alınmış, Tuncay Özkan susturulmuş ve böylece Gülen yanlısı yayınların önü açılmıştı. Bu olayı hatırlatan Akif Beki "Peki bu havuz değil mi?" diye sordu. 

İşte Beki'nin yazısındaki o bölüm;

Pensilvanya'ya, 'Gazete kurdum, eti senin kemiği benim, yoluna feda olsun' diyenler de... Ankara'ya, 'Senin için televizyon aldım, 24 saat emrinde' diye cömertçe ikramda bulunanlar da aynı kişiler. Kaç güç odağı varsa hepsine yanaş; ikili, üçlü, beşli oyna... Sonra da çık tarafsızlıktan dem vur... Hep derim ya; yandaşfobi. Gizli yandaşlığın dışavurumundan başka bir şey değil, bir aldatmaca, bir yutturmaca.

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.