Akman'ın görev süresi bugün doluyor

Akman'ın görev süresi bugün doluyor

Akman, "İstifa etmeli" çağrılarına "Görev sürem bitince yeniden başkanlığa aday olmayacağım" yanıtını vermişti.

Zahid Akman, en çok tartışılan RTÜK Başkanı oldu.

Deniz Feneri soruşturmasındaki iddialarla gündemden hiç düşmedi.

Son olarak malvarlığına tedbir konuldu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kendisine yakışanı yapsın" dedi; Akman ile görüşüp istifa etmesi gerektiği mesajını verdi.

Muhalefet de her fırsatta Akaman'a "İstia et" dedi.

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri iki kez Akman'ın üyeliğinin düşürülmesi için girişimde bulundu. Ama yapılan oylamalarda sonuç Akman lehine oldu.

Akman RTÜK başkanlığını da üyeliğini de bırakmadı. Başkanlık görevinin 14 Temmuz'da dolacağını hatırlatan Akman, "Yeniden başkanlığa aday olmayacağım o güne kadar görevimin başındayım" dedi.

Süre bugün doluyor. Akman'ın RTÜK başkanlığı sona erecek, ama RTÜK üyeliği 2013 yılına kadar devam edecek.

Yeni başkan 17 Temmuz'da seçilecek

Bu arada RTÜK, Zahid Akman'ın başkanlık görevinin bugün dolması nedeniyle, 17 Temmuz'da toplanarak yeni başkanı seçecek.

RTÜK'te, görev sürelerinin dolması nedeniyle Davut Dursun, Paşa Yaşar ve Şaban Sevinç'in yerine TBMM Genel Kurulunda yapılan gizli oylamayla, AK Parti kontenjanından Davut Dursun ve Hasan Tahsin Fendoğlu, MHP kontenjanından da Esat Çıplak seçilmişti. Yeni üyeler görevlerine yarın başlayacak.

Yeni üyelerin ilk işlerinden biri yeni RTÜK Başkanı'nın seçimi olacak. Çünkü, kanun gereği Akman'ın başkanlık süresi bugün doluyor. Bu nedenle RTÜK üyeleri, 17 Temmuz'da toplanarak kendi aralarında yeni başkanı seçecek.

Etiketler :