Aköz: "Başbuğ ya yalan söylüyor ya da..."

Aköz: "Başbuğ ya yalan söylüyor ya da..."

Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz ile Taraf Gazetesi Yazarı Önder Aytaç Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Heron skandalı konusundaki sessizliğini sert bir dille eleştirdi.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Hakkâri’nin Çukurca İlçesi Hantepe mevkiinde yedi askerin can verdiği, olay yerine 7 dakikalık mesafede bulunan askeri birliğin teröristleri etkisiz hale getirecekken müdahale yapmadığı ve çatışma anının karargahta komutanlar tarafından izlendiği Heron skandalı üç haftadır cevap bekliyor.  Konunun muhatabı olan Genelkurmay'ın üç hafta geçmesine rağmen sessiz kalması şüpheleri artırıyor.

Bugün TV, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Heron skandalında neden sessiz kaldığını sorguladı. Programa konuk olarak Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz ve Taraf Gazetesi Yazarı Önder Aytaç katıldı. Emre Aköz, Başbuğ’un “Ordunun temeli Mehmetçiktir” sözlerini eleştirerek “Bunu söyleyen adamı tekrar akademiye göndereceksiniz. Tekrardan öğrensin modern orduyu, en son durumu. Ya bilmiyor ya da yalan söylüyor. “ dedi.

HAMMADDE 'MEHMETÇİK'SE ŞEHİT VERMEYİN

Önder Aytaç ise son iki hafta içinde Amerika’da Almanya’da ve Çin’de hantal ordu konusunda tartışmalar yapıldığını söyleyerek Çin’in ilk mdahaleyi yaptığını anlattı. Aytaç, İlker Başbuğ’un “Ordunun temeli Mehmetçiktir” sözleri için “Eğer İlker Başbuğ, hammadde olarak ‘Mehmetçik’ diyorsa o zaman şehit vermeyen bir ordu yapmalısınız.” diye konuştu.

ORDU ŞEFFAF OLMALI

Türkiye’de ordunun şeffaf olmadığını ve yıllarca kapalı dosyalar içinde Meclis’ten ödenek istendiğini vurgulayan Önder Aytaç, bu yapının değişmesi gerektiğini söyledi ve Taraf Gazetesi Ankara Temsilcisi Lale Kemal’in ortaya çıkardığı bir gerçeği anlattı. Aytaç, "İsrail’le tankların modernizasyonu için yapılan anlaşmalar ve ödemelerle Almanya’dan yeni bir tank alabilirdiniz.” diyerek ordunun şeffaf ve hesap verebilir olmasının önemine dikkatleri çekti.


Moralhaber.Net

Etiketler :