Ak Parti'de kritik toplantı

Ak Parti'de kritik toplantı

Bugün AKP Genel Merkezi'nde kritik bir toplantı yapılacak. 2023 yolunda yeni kadrolar nasıl belirlenecek...

AK Parti yeni yol haritasını belirlemek için bugün Genel Merkez'de büyük bir istişare toplantısı yapacak. 30 Eylül'de büyük kongreye hazırlanan AK Parti'nin MKYK ve MYK'da kapsamlı bir değişikliğe gitmesi bekleniyor.
 
Partisinin yeni vizyonu için kurmaylarının görüşlerini alan Başbakan Erdoğan, bugünkü genişletilmiş grup toplantısında da hem milletvekillerinin hem de kurucu üyelerinin görüşlerini alacak.
 
2015-2023 KADRO ÇALIŞMASI
 
Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi önce 2015 seçimleri ve sonra 2023 hedeflerine taşıyacak olan yeni kadro için yoğun bir biçimde çalışıyor. Erdoğan, 30 Eylül'de Ankara Arena'da gerçekleştirilecek ve kendisinin tüzüğün "üç dönem şartı" nedeniyle son kez genel başkan seçileceği 4. Olağan Büyük Kongre'de parti vitrini için de çalışıyor. Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu gibi isimlere davetiye çıkaran Başbakan Erdoğan, olası yeni isimler için de bir yol takip ediyor. Bu iki ismin büyük kongrede partiye katılması bekleniyor. Kulislerde Kurtulmuş'un AK Parti'ye bir kaç kurmayıyla geçeceği konuşuluyor.

 

50'ŞER İSİM İSTEDİ

Hükümet ve parti politikalarını sürekli yaptırdığı kamuoyu araştırmalarını dikkate alan Başbakan Erdoğan, vitrin için kurmaylarının nabzını da tutuyor. Erdoğan, hafta içinde son kez topladığı ve helalleşerek hatıra fotoğrafı çektirdiği MKYK üyelerinden yeni parti yönetimi için isim önermelerini istemişti. Kurul üyelerinin 50'şer kişilik önerilerini Erdoğan'a verdiği öğrenildi.

TÜM BİRİMLER ANKARA'DA

İstişare toplantılarına da önem veren Erdoğan, bugün milletvekillerinin yanısıra parti kurucularını, il başkanlarını, kadın kolları ve gençlik kollarını da bugün için Ankara'ya çağırdı. Erdoğan, toplantıda partisinin vitrin değişikliği hakkında görüşler alacak. Kurucular, milletvekilleri ve il başkanları da yeni parti yönetimi için isim önerecek. Erdoğan, kendisine önerilen isimler üzerinde ise çalışma yapacak.

A TAKIMI DEĞİŞECEK

AK Parti'deki ilk revizyon parti yönetiminde gerçekleşecek. Kongrede 50 kişilik MKYK'nın yarısının değişmesi bekleniyor. Kongreye kadar, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu gibi isimlerin de olduğu yeni yüzlerin partiye katılımı ve MKYK listesine alınması bekleniyor. Partide, üç dönem sınırlaması getiren tüzük maddesi ile ilgili çalışma yapıldığı da belirtiliyor.

KONGRE BİZE IŞIK TUTACAK

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, 30 Eylül'de yapılacak büyük kongreye ilişkin şudeğerlendirmeyi yaptı: "AK Parti, geçtiğimiz genel seçimlerinde 2023 hedefleri ile ilgili bir çizgi belirlemişti. AK Parti bugüne kadar kendisine hep 2023'ü hedef olarak koydu. Milli gelirin kişi başına 25 bin dolara çıkacağı, ekonomik olarak dünyada ilk ona girmeyi bir yıl önce vizyon olarak belirlemiştir. Seçimlerden sonra gerçekleştirilecek kongre AK Parti'nin 2023'e yılına kadar yapacaklarına ışık tutacak. AK Parti, üç dönemdir iktidarda. Önümüzde yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. O seçimlerde vermiş olduğu taahhütlerini yerine getirecek. Oluşacak yeni ekip ve mevcutların da dahil olduğu AK Parti daha da güçlenerek 2023 hedeflerine gidecektir."

yeni şafak

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.