AKP ve MHP'nin Kongre farkı

AKP ve MHP'nin Kongre farkı

Son bir ayda iki önemli kongre yapıldı. AKP ile MHP Kongresini düzenleme açısından ayıran çok önemli bir fark vardı.

 Ankara son bir ay içinde iki büyük siyasi partinin kongresine ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen AK Parti Kongresi ve bugün yapılan MHP Kongresi. İki büyük partinin kongrelerini birbirinden ayıran pek çok fark vardı, ancak en dikkat çeken ise genel başkanların konuştuğu kürsünün konulduğu yer oldu.

AK Parti Kongresi’nde Kurultay çalışmalarını yürütecek divan üyeleri için salona hakim bir yerde büyük bir sahne oluşturulmuştu. Kongre divan başkanlığı üyeleri de burada yerini aldılar. Kongrenin gündemini uygulamak, toplantıyı yönetmek düzeni sağlamak, düzeni bozanları gerektiğinde dışarı çıkarmakla yetkili divan AK Parti’nin kongresinde Genel Başkan Erdoğan’ın konuşacağı kürsünün altında yer almıştı. Başbakan bu yerleştirme ile hem divan üyelerinin üzerinde yer almış hem de bütün kongre salonuna hakim olmuştu.



MHP Kongresinde ise durum tar tersiydi. MHP bugüne kadar alışılagelen uygulamayı yerine getirdi ve divan Başkanlığı genel başkan Devlet Bahçeli’nin konuşma yapacağı kürsünün üstünde yer aldı. Bahçeli Divan Başkanlığının altına yerleştirilen kürsüde konuşmasını yaptı.

Etiketler :