AKP'den Evren'e Kalkan mı?

AKP'den Evren'e Kalkan mı?

1980 Darbesi’nin başaktörü Kenan Evren’in ismi darbeyi çağrıştırdığı için mahalle, cadde ve okullardan bir bir silinirken...

AKP iktidarının sivil irade üzerindeki ipotekleri kaldırma iddiası ile hazırladığı anayasa paketi tartışılırken, AKP’li yerel yöneticiler Kenan Evren’in isminden rahatsızlık duymuyor mu?

 

1980 Darbesi’nin başaktörü Kenan Evren’in ismi darbeyi çağrıştırdığı için mahalle, cadde ve okullardan bir bir silinirken, Gaziantep Valiliği ve AKP Gaziantep Belediyesi Mazlumder tarafından yapılan müracaatı çok ilginç gerekçeler ile geri çevirdi.

 

Geçen hafta Kenan Evren'in isminin cadde ve okullardan çıkarılması İçin Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe ile başvuran Mazlumder’in talebi kabul edilmedi. 

 

 KENAN EVREN İSMİNİN OLUMSUZ İZLENİMİ YOKMUŞ!

 

Gaziantep Valiliği’nin Mazlumder tarafından verilen dilekçeye cevaben gönderilen yazıda ‘Kenan Evren ismine kamuoyunca olumsuz bir izlenim söz konusu değildir’, Belediye tarafından kaleme alınan yazıda ise, ‘Yapılacak bir değişiklik neticesinde nüfus ve vatandaşlık işlemleri, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinden yürütülmekte olduğundan, bulvar üzerindeki işyerlerinin bir çok kurumdan adres değişikliği düzenlemesine gitmesi gerekecektir’ gerekçesi gösterilerek talep değerlendirmeye alınmadı.

 

 ERSİN TOKGÖZ/TURKTIME

Etiketler :