AKP'den Mümtazer Türköne'ye büyük şok!

AKP'den Mümtazer Türköne'ye büyük şok!

AKP'den aday olan Mümtazer Türköne listeye girebildi mi, Şamil Tayyar ile Mehmet Metiner nereden ve kaçıncı sıradan aday gösterildi?

12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde medya dünyasından AKP milletvekili adayı olacak gazetecilerin isimleri netleşiyor.

MÜMTAZER TÜRKÖNE'YE SOĞUK DUŞ!

Günün en büyük sürprizi Zaman yazarı Mümtazer Türköne oldu. AKP'den milletvekili aday adayı olan Türköne listeye giremeyerek tam bir şok yaşadı. AKP milletvekili olan eşi Özlem Türköne'nin yeniden aday olmadığı 12 Haziran seçimlerinde AKP'den aday adayı olmak için başvuran Türköne, Zaman gazetesindeki 22 Mart tarihli yazısında adaylığını duyurmuş ve "Helâllik diliyorum. Allah utandırmasın." diye yazmıştı.

Ankara 2. Bölge'den aday adayı olan Türköne, AKP'nin yaptığı temayül yoklamasında 33. sırada yer alarak büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

TAYYAR VE METİNER NEREDEN ADAY GÖSTERİLDİ?

Star yazarları Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner'in AKP listelerindeki yerleri kesinlik kazandı. Tayyar Gaziantep'ten 3. sıradan listeye girerken Metiner ise Adıyaman'dan 2. sıradan aday gösterilerek meclisteki koltuklarını büyük ölçüde garantilediler.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.