Bakan Akdağ Cenevre'de mevkidaşlarıyla bir araya geldi

Bakan Akdağ Cenevre'de mevkidaşlarıyla bir araya geldi

Akdağ tarafından bir otelde verilen akşam yemeğine Brezilya, Azerbaycan, Kırgızistan, Somali, Nijer, Özbekistan ve Cezayir'den sağlık bakanları ile bazı ülkelerden sağlık bakan yardımcıları ve temsilcileri katıldı

CENEVRE (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İsviçre'nin Cenevre kentinde bir otelde bazı ülkelerden mevkidaşları ve bakan yardımcıları onuruna akşam yemeği verdi.

Cenevre'de devam eden 70. Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında temaslarını sürdüren Akdağ'ın verdiği yemeğe, Brezilya Sağlık Bakanı Ricardo Barros, Azerbaycan Sağlık Bakanı Oktay Ali Şiraliyev, Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev, Somali Sağlık Bakanı Fawziya Abikar, Nijer Sağlık Bakanı Illiassou Mainassara, Özbekistan Sağlık Bakanı Alisher Shadmonov, Cezayir Sağlık Bakanı Abdulmalek Bouseu, bazı ülkelerden sağlık bakan yardımcıları ve temsilcileri katıldı. Yemekte, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Naci Koru ile bakanlık yetkilileri hazır bulundu.

Katılımcılara hitap eden Akdağ, Türkiye'nin son yıllarda hayata geçirdiği sağlık reformları ve "Sağlıkta Dönüşüm Programı" hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin sağlık alanında tüm ülkelerle iş birliğine hazır olduğunu vurgulayan Akdağ, katılımlarından dolayı bakanlara teşekkür etti.

Akdağ, Yemen Sağlık Bakanlığından yetkililerin de katıldığı yemekte bu ülkedeki kolera salgını hakkında bilgi aldı. Bakanlık yetkilileri ülke genelinde kolera vaka sayısının 38 bini geçtiği bilgisini paylaştı.

Recep Akdağ da 21'inci yüzyılda insanların koleradan ölmesinin kabul edilir bir durum olmadığını dile getirerek,k başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere uluslararası kuruluşları daha duyarlı olmaya davet etti.

Türkiye'nin Yemen'e her türlü desteği verdiğini vurgulayan Akdağ, Yemenli yetkililere, "Sizin için ne yapmamız gerekiyorsa bize bildirin. Türkiye olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz." dedi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Operasyonlar Direktörü Dominik Stillhart, geçen pazartesi günü Cenevre'de yaptığı açıklamada, Yemen'deki kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının 350'ye yükseldiğini, ülke genelinde kolera vakası sayısının da 30 bine yaklaştığını bildirmişti.

Bakan Akdağ, yemeğin ardından mevkidaşlarını tek tek uğurladı.

Sağlık Bakanı Akdağ, İsviçre'deki temasları kapsamında dün İran, Kazakistan, Özbekistan ve Pakistan sağlık bakanlarıyla ikili görüşmeler yapmış, ardından Lozan'a geçerek İsviçre Türk toplumunun temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.