Kamuda görevden almalar

Kamuda görevden almalar

Aksaray'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 650 kamu personeli görevinden uzaklaştırıldı.

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 650 kamu personeli görevinden uzaklaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadelenin sürdürüldüğü vurgulandı.

Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarında terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen kişilerin görevden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aksaray'da, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmada, örgütle iş birliği içinde oldukları, finansal destek sağladıkları ve örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 650 personel görevden uzaklaştırılarak, haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca operasyonlar sonucunda yakalanan 109 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Açıklamada, çalışmaların hassasiyetle devam ettiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.