Akşener'in danışmanına hapis istemi

Akşener'in danışmanına hapis istemi

Meral Akşener’in hukuk danışmanı avukat Nuri Polat hakkında hazırlanan iddianamede, 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Meral Akşener’in hukuk danışmanı avukat Nuri Polat hakkında iddianame hazırlandı.

ATTIĞI TWEET İDDİANAMEDE YER ALDI

Şüpheli Polat'ın sosyal medya hesabından örgüt yanlısı paylaşımlarda bulunduğu belirtilen iddianamede, söz konusu paylaşımlara yer verildi. İddianamede, şüpheli Polat'ın 21 Mart 2016 günü, "Unutursam kalbim kurusun, telefonumun alarmı 27 aydır her gün 17.25'e kurulu" şeklinde attığı tweet de yer aldı. Yaptığı paylaşımlara ilişkin Polat'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, Polat'ın hakkındaki iddiaları ve suçlamaları kabul etmeyerek, bir kısmının montaj olduğunu iddia ettiği belirtildi.

Akşener'in danışmanına hapis istemi

GÜLEN'İN ÇAĞRISI SONRASI BANK ASYA'YA PARA YATIRMIŞ

Polat'ın, FETÖ üyesi olduklarından bahisle haklarında soruşturma yürütülen kişiler ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcılarıyla irtibatının olduğu aktarılan iddianamede, Polat'ın eşi Arzu Polat üzerinden örgütün bankası olarak bilinen Bank Asya'da hesabının bulunduğu, bu hesapta örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in çağrısının ardından 120 bin ila 130 bin liralık hesap artışı görüldüğünün tespit edildiği kaydedildi.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, şüphelinin sosyal medya paylaşımlarının tamamına yakınının FETÖ/PDY yapılanmasının oluşturmak istediği etki ve algı manipülasyonu ile benzer nitelikte olduğu değerlendirmesine yer verilerek, Polat'ın üzerine atılı FETÖ/PDY'ye üye olmak suçunu işlediği, bu nedenle ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.