Aksu'nun bıyığındaki değişikliğin nedeni

Aksu'nun bıyığındaki değişikliğin nedeni

İstanbul'da Diyarbakır için düzenenlenen bir geceye katılan eski İçişleri Bakanı Aksu, ilkokul öğretmenin elini öperken bıyıkları ile ilgili sorulara da cevap verdi.

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın düzenlediği gecede karşılaştığı ilkokul öğretmeni Hilal Yükselen'in elini öperek vefa örneği sergiledi. Yükselen, "Abdulkadir Aksu geleceği çok parlak bir öğrenciydi. Her bakımdan mükemmeldi" dedi.

Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen geceye eski Dışişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Metin Cizreli, Vakfın Tanıtım Üyesi Abdurrahman Açıkgöz, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Üyesi Nihat Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı. Diyarbakırlıları biraraya getiren geceye katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Davetliler sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla hoş bir gece geçirirken,
konuklar arasında da zaman zaman ilginç diyaloglar da yaşandı.

Gecede ilkokul öğretmeni Hilal Yükselen ile karşılaşan eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, öğretmeninin elini öptü. Yükselen, eski öğrencisi için, "Abdülkadir Aksu geleceği çok parlak bir öğrenciydi. Her bakımdan mükemmeldi" dedi.

Bir gazetecinin "Bıyıklarınızdaki değişikliğin sebebi nedir?" sorusuna Aksu, "Bu Osmanlı bıyığı. Ben öğrenciyken göreve ilk başladığım yıllarda da bıyıklarım böyleydi. Emniyet müdürü iken, kaymakam iken, vali iken de bıyıklarım böyleydi" yanıtını verdi.

Gecede söz alan Diyarbakır Tanıtım ve Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Metin Cizreli, "Bugün İstanbul'da böyle güzel bir gecede hemşerilerimle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Vakfımız 1990 yılında Ankara'da kuruldu. İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Adana ve Mersin'de şubelerimiz vardır. Geziler ve sosyal etkinlikler yaparak birbirimizle kaynaşıyoruz" diye konuştu.

Diyarbakır Tanıtım Vakfı Üyesi Abdurrahman Açıkgöz ise, "Diyarbakırımızın tanıtımı için ve özellikle de Diyarbakır'a olan katkıları için çok önemli bir gece. Böyle gecelerin her yıl devam etmesi Diyarbakır açısından son derece önemlidir. Diyarbakır kültürünü tanıtma vakfımız zaten birçok öğrenciye burs vermektedir" dedi.

Etiketler :