Akyüz'e yayında muhtıra şoku!

Akyüz'e yayında muhtıra şoku!

Fikri Akyüz ve CHP milletvekili muhtıra tartışmasında birbirine girdi. 'Hükümet Büyükanıt'a madalya vermemiştir' diyen Akyüz çok zor durumda kaldı!

27 Nisan muhtırasının muhalefet ve iktidar arasında yol açtığı gerilim genişleyerek sürüyor. CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Ne Oluyor?'da konuyu tartışan Fikri Akyüz ve CHP milletvekili Çetin Soysal muhtıra tartışmasında birbirine girdi.

CHP'nin yeniden gündeme getirdi 27 Nisan muhtırası medyada da sert polemiklere konu oluyor. CNN Türk ekranlarında konuyu tartışan CHP milletvekili Çetin Soysal, Fikri Akyüz ve Hürriyet yazarı Tufan Türenç karşılıklı suçlamalar eşliğinde konuyu tartıştı. Akyüz'ün 'Muhtıranın verildiği zaman susup şimdi konuşmanın bir anlamı yok' diyerek CHP'yi eleştirmesine itiraz eden Soysal AKP hükümetini topa tuttu. Soysal 'AKP hükümeti muhtırayı veren Yaşar Büyükanıt'a üstün hizmet madalyası vermişti o zaman, bu mudur muhtıraya tavır almak?' diye sordu. Bu sefer de Akyüz'den itiraz geldi. Akyüz, 'Hükümet öyle bir madalya vermemiştir' diyerek polemiği başlattı.

Ancak Soysal ve Türenç hükümetin bakanlar kurulu kararıyla söz konusu madalyanın verildiğinde ısrar edince Akyüz kesin ve net ifadelerle olayı yalanladı. Tarafların karşılıklı olarak ısrar etmesi üzerine programın moderatörü Serdar Cebe kısa bir araştırmayla konuyu netleştirdi ve Yaşar Büyükanıt'a bakanlar kurulu kaarıyla 'üstün hizmet madalyası' verildiği ortaya çıktı. Canlı yayında çok zor durumda kalan Akyüz bunun üzerine özür dileyip hatasını kabül etmek zorunda kaldı.

Akyüz, bunun üstüne özür dilemekle kalmayıp hükümete bu kararından dolayı sert eleştiriler yöneltirken 'Ben böyle bir durumda değil üstüne hizmet madalyası alçak hizmet madalyası bile vermem' diyerek ilginç bir tepki gösterdi.

İşte o anlar:


Etiketler :