Bahreyn Kralı Al Halife Mısır'da

Bahreyn Kralı Al Halife Mısır'da

Bahreyn Kralı Al Halife Amman zirvesi öncesinde Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, başkent Kahire’deki İttihadiyye Sarayı’nda bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Ürdün’ün başkenti Amman’da yapılacak 28. Arap Birliği Zirvesi'nin gündemindeki bazı konular ele alındı.

Görüşmede, iki lider de Amman zirvesinin halkların beklentilerini karşılayan, birlik ve bütünlüğü destekleyen ve dış müdahale girişimlerine karşı ortak tavır içeren bir zirve olması temennisinde bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır’ın Bahreyn’de istikrarı desteklediğini dile getirerek, Körfez’in güvenliğinin Mısır’ın güvenliğinin bir parçası olduğunu söyledi.

Bahreyn Kralı Al Halife de Mısır ile Bahreyn arasındaki askeri iş birliğini hatırlatarak, Bahreyn’de yapılacak askeri tatbikata Mısır silahlı kuvvetlerinin de katılacağını belirtti.

Sisi’nin Cumhurbaşkanı olduğu Haziran 2014’ten beri Mısır’ı altıncı kez ziyaret eden Al Halife, yarın Arap Birliği zirvesine katılmak üzere Ürdün’e geçecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.