BEKLENEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ MÜJDESİ!

BEKLENEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ MÜJDESİ!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM) 2017-2018 eğitim öğretim yılı öğretmenlerin alan değişikliği duyurusu ve alan değişikliği kılavuzu yayınlandı.

Öğretmenlerin alan değişikliği başvuru kılavuzu ve duyurusu 2017-2018

Milli Eğitim Bakanlığı uzun bir süreden sonra tekrar alan değişikliği yapıyor. MEB 30 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandığı duyuruda öğretmenlerin alan değişikliği hususunda bilgi vermiş ve 2017 yılı alan değişikliği için başvuruların 18 – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacağını açıklamıştı. 18 Aralık 2017 itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları hakkında duyuruyu yayınladı. MEB alan değişikliği bekleyen binlerce öğretmene şok yaşattı.

2017 YILI ÖĞRETMENLERİN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü alanlar itibariyle zorunluluk arz eden durumlar dikkate alınarak 20– 26 Aralık 2017 tarihleri arasında öğretmenlerin alan değişikliği başvurularını alacak. Alan değişikliği başvuru sonuçları 29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilecek. Alan değişikliği başvuruları sonrası alan değiştiren öğretmenler 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren ilişiklerini kesip yeni görev yerlerinde yeni alanlarında göreve başlayacaklar. Görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 19 Ocak-5 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

MEB tarafından yayınlanan alan değişikliği atama takvimi;

 

Alan Değişikliği Takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından “Alan değişikliği işlemleri” konulu resmi yazı tüm kurumlara gönderilirken kadrolu öğretmenlerin alan değişikliği işlemlerinin Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 60 ıncı maddesi ile Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kararı kapsamında gerçekleştirileceği açıklandı.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

2017 yılı öğretmenlerin alan değişikliği başvuru şartları olarak;

  • Adaylığın kaldırılmış olması,
  • Sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken 540 saatlik “Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayanlar özel eğitim alanına,
  • Kapatılan alanlarda görev yapmakta olup görev yaptıkları alanlar dışında başka bir alanda yükseköğrenimini bitirenler Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kararına göre mezun oldukları yükseköğrenim programının atanacakları alana da kaynak olması kaydıyla bu alanlara,

Alan değişikliği yapabilecekler. Alan değişikliği için ayrılan kontenjanlar önümüzdeki günlerde MEBBİS üzerinden belli olacak. Alan değişikliği başvuru şartları gibi hususlar öğretmenlerin 2017 yılı alan değiştirme duyurusu içerisinde bu şekilde açıklanmıştır.

Öğretmenlerin alan değişikliği başvuru kılavuzu için TIKLAYINIZ

ALAN DEĞİŞİKLİĞİNDE SINIRLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı İKGM tarafından 2017 yılı öğretmenlerin alan değişikliği hususunda yapılan açıklama;

Alan Değişikliği İKGM

2017 Yılı Öğretmenlerin Alan Değişikliği İle İlgili Açıklama metninde görüldüğü üzere Bakanlık alan değişikliğini sınırlı tutmuştur. Bakanlık alan değişikliğinde sınırlamaya gidilmesinde aşağıdaki gerekçeleri kamuoyu ile paylaştı;

*  MEB personel camiasında toplam öğretmen sayısı 904.679’a yükselmiş, tüm öğretmen norm kadrolarında doluluk oranı ortalama % 90’a ulaşmış.

*  Bazı branşlarda öğretmen doluluk oranının %100’ün üzerinde olması.Atama bekleyen potansiyel öğretmen adayı sayısının 412.015 olması.

Eğitim fakültelerinde 267.061, eğitim fakültesi dışında öğretmenliğe kaynak olan diğer yükseköğretim kurumlarında ise 433.422 olmak üzere toplam 700.483 öğretmen adayı öğrencinin öğrenim görmesi.

 

(mebpersonel'den alınmıştır.)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.