Çiçek üç generalin ismini verdi!

Çiçek üç generalin ismini verdi!

Albay Dursun Çiçek'ten "internet andıcı soruşturması"na damga vuran ifadeler....

Kendi isteğiyle ek ifade veren Albay Dursun Çiçek'in aynı soruşturmada ifadeleri alınan 3 generale suçlama gibi tepki gösterdiği ortaya çıktı.

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında ifade veren Albay Dursun Çiçek'in kendi isteği üzerine dilekçe vererek geldiği ikinci ifadesinde komutanlarına yönelik tepkilerinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.
İnternet andıcı iddianamesi ile birlikte soruşturma savcı Cihan Kansız, Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında 22 şüpheli hakkında yakalama kararı talep etmişti. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede şüphelilerin birbirlerini hedef alan ifadeleri dikkat çekmişti. Komutanlarına suçlama olarak yorumlanacak ifade veren askerlerden biri de Dursun Çiçek'ti.
Çiçek'in o ifadelerinin ayrıntıları da ortaya çıktı.

3 SAYFALIK DİLEKÇE GÖNDERDİ TEKRAR İFADEYE ÇAĞRILDI

Çiçek'in Haziran ayında soruşturma kapsamında verdiği ifadenin bazı bölümlerini düzeltmek üzere savcılığa 3 sayfalık dilekçe gönderdiği ve savcılığın bu dilekçe üzerine Çiçek, tekrar ifadeye çağırıldı.

3 GENERALE YÖNELİK SERT İFADELER

Sitelerle ilgili denetim yapma görevinin, kendisinin olduğu kadar sıralı amirlerinin de olduğunu belirttiği öğrenilen Çiçek'in, komutanları Korgeneral Mehmet Eröz, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ile Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'ya yönelik sert ifadeleri tutanaklara yansıdı.

ERÖZ'E 'OLUMSUZLUKLARIN DÜZELTİLMESİ TALİMATINI NİÇİN VERMEDİ' TEPKİSİ

Soruşturma kapsamında ifade veren Korgeneral Mehmet Eröz'ün site içeriklerinde kendi bilmedikleri olumsuzlukların olduğunu söylediği hatırlatılan Çiçek'in, sert sözler ile komutanını suçladığı öğrenildi. Sitelerin içerikleri konusunda üstlerin bilgisi olduğunu söylediği öğrenilen Çiçek'in, "Eğer Mehmet Eröz ifadesinde kendi bilmediği olumsuzluk olarak beyanda bulunmuş ise niçin bu olumsuzluğu tespit edip düzeltilmesi konusunda talimat vermemiştir." dediği iddia edildi.

PEKİN'E 'DAHA ÖNCE KAPATSAYDI' SUÇLAMASI

Çiçek'in Eröz'den sonra Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in ifadelerine de tepki gösterdiği belirtildi. Pekin'in, "Söz konusu sitelerin mevcut mevzuata göre uygun olmadığı ve bu yüzden kapattıkları yönündeki ifadesi hatırlatılması üzerine Çiçek'in, "Kapatma emrini kim verdiyse aynı komutan siteleri daha önce de yayından kaldırabilirdi. " diye ifade verdiği öğrenildi.

ÇİÇEK'TEN ÇUBUKLU'YA 'NEDEN ÇEKİNDİĞİNİ AÇIKLASIN'

Edinilen bilgiye göre Çiçek'in tepkisi sadece bu kadarla da sınırlı olmadı. Çiçek'in hedefinde bu iki komutanın ardındanGenelkurmayAdli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu vardı. Çubuklu'nun savcılıkta verdiği ifade de, "Bir şeylerden çekinildiği için sitelerin kapatılmış olabileceğine' ilişkin sözleri Çiçek'e okundu. Bu sözlere tepki gösteren Çiçek'in ifadesinde, "Hıfzı Çubuklu daha yetkili bir makamdadır. Neden çekindiğini benden daha iyi bilir. Bunu açıklaması gerekir. " dediği belirtildi.

"BENİM SUÇUM NEYSE AMİRLERİN DE ODUR"

Soruşturma savcısı Cihan Kansız'a ifade veren komutanlarının ifadelerine tepki gösterdiği öğrenilen Çiçek'in savunmasında son olarak, "Benim bu konuda suçum neyse amirlerimin de suçu aynıdır." Diye konuştuğu öğrenildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.