Albay Gençoğlu,  Cezaevi'ne konuldu

Albay Gençoğlu, Cezaevi'ne konuldu

Eskişehir Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu tutuklanarak Erzurum Askeri Cezaevi'ne konuldu.

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

 

Öğle saatlerinde uçakla elleri kelepçesiz olarak Erzurum'a gelen İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, sivil plakalı askeri araçla Erzurum Adliye Sarayı'na getirildi. Burada Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından sorgulaması yapılan Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, daha sonra tutuklama talebiyle 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Avukatı Erol Halka ile beraber duruşmaya katılan Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, yaklaşık iki saat süren bir duruşmanın ardından tutuklandı.

 

Terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanan Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, daha sonra Mareşal Fevzi Askeri Çakmak Hastanesi'ne götürülerek doktor kontrolünden geçirildi. Ardından askeri savcılığa çıkarılan Albay Recep Gençoğlu, buradadan da Karskapı Mevkii'ndeki Gazi Ahmet Muhtar Paşa Kışlası içerisindeki Askeri Cezaevi'ne götürüldü.

 

Müvekillini cezaevine teslim eden avukat Erol Halka, cezaevi çıkışında basın açıklaması yaptı. Halka, müvekkilinin tutuklama kararının vicahiye çevrilmesinin ardından tutuklanarak cezaevine konulduğunu ifade etti. Müvekkilinin terör örgütüne üye, İsmail Ağa cemaatinin soruşturması ve Gönye Barajı'ndaki mühimmatlar ile ilgili olarak tutuklandığını dile getiren Halka, pazartesi günü bir üst mahkemeye baş vurarak tutukluluk kararına itiraz edeceklerine vurgu yaptı. Halka, "Müvekkilim tutuklandı, prosedür kaldığı yerden devam edecek. Müvekkilimin tutuklanma nedeni 'Terör örgütüne üye olma' ve diğer suçlamalarla alakalı. Biz itirazlarımızı pazartesi itibarıyla ilgili yerlere yapacağız. Prosedür şu şekilde işliyor, 7 gün içinde mahkeme başkanlığına yapılıyor. Hukuka aykırılık tesbit edilirse Diyarbakır'a gönderiliyor. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri takip edeceğiz. Bilgisayar kayıtları ile ilgili imajlara bakıldı. Bilirkişi gerekli raporları verecek. Kayıtlar içinde bizce suç unsuru teşkil edecek bir şey yok. Müvekkilim tutuklama kararını metanetle karşıladı. Bunlar asker şahıslar, bunun gibi çok olaylar görmüşler." diye konuştu. Avukat Halka, yarın akşam Erzurum'dan ayrılacağını da dile getirdi.

 

Etiketler :