Albay Sarızeybek'ten ilginç çağrı

Albay Sarızeybek'ten ilginç çağrı

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, AK Parti iktidarına muhalif olanların CHP ve MHP etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kahramanmaraş Şubesi’nce düzenlenen ‘Demokrasi, terör ve çözüm’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Erdal Sarızeybek, ardından da kentte yerel yayın yapan bir televizyon kanalında programa katıldı.

Ulusal yayın yapan televizyonların artık kendisini konuşmacı olarak davet etmediğini ileri süren Sarızeybek, Türkiye’nin tehlikeli bir süreçten geçtiğini söyledi. Yeni partiler kurularak kaybedilecek zaman olmadığını ve erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden Erdal Sarızeybek, “İşte görüyorsunuz, şu an AKP siyasetinin dışında iki büyük parti var. MHP ve CHP. Diyeceksiniz ki, öbür siyasi partiler yok mu? Ama tarih bize diyor ki, bunların yüzde 10 barajını aşma şansı yok. MHP ve CHP etrafında severiz, sevmeyiz önemli değil, bu siyaseti değiştirmemiz lazım. Tehlikeden kurtulmak için. Derhal, MHP ve CHP’yi, onlar istese de istemese de seçeceğiz, iktidar yapacağız. Yani şöyle söyleyeyim, sağda, solda hangisi seviyorsa orada birleşin” dedi.

Hiçbir siyasi parti ve dernek üyesi olmadığını belirten Sarızeybek, birleşme adına, kabul edilirse Atatürkçü Düşünce Derneği ile Ülkü Ocakları’na üye olabileceğini söyledi.

Etiketler :